Rabarbarina pita

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Rabarbarina pita

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
rukola
Prispevkov: 367
Pridružen: Po Jun 24, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a rukola »

Original recept za testo:
30g sladkor -----> (37-40g)
200g maslo -----> (250g)
300g moka -----> (380g)
1 jajce
1/2 pecilni prašek
1 vanili sladkor
naribana limonina lupina

Nadev:

npr. rabarbara (za pekač 35*25 sem imel 850g olupljenih stebel štirih rabarbar, katere sem letos vzgojil iz semen Shocked )
mleti sladkor

---------------------------------------------------------------------------------
TESTO
Sam sem sladkor, maslo in moko povečal za 1/4, na 380g moke ker sem imel samo eno maslo 250g, želel pa sem več testa.

Zmešaš, pregneteš in daš počivat v hladilnik za pol ure.

Razvaljaš tako da daš testo na folijo za zavijanje živil, čez spet folijo za zavijanje živil in razvaljaš testo.

Testo preneseš v pekač tako da ga zrolaš na zgornjo folijo in potem razrolaš na pekaču. Lahko pa ga samo s prsti raztegneš po pekaču (bo verjetno malo debelejše).


NADEV
Rabarbare olupiš in narežeš na 4-5 cm kose ter jo podušiš.

Ker je že pozno poletje nekateri opozarjajo, da je oksalna kislina sedaj tudi v steblu. Ker je oksalna kislina topna v vodi Idea - ravno iz listov z namakanjem v vodi dobimo oksalno kislino za zalivanje proti čebulni, porovi, ... muhi, sem rabarbaro prevrel v precej vode.

Rabarbara razpade v vlakna, precediš in precedek zavržeš, kar ostane na cedilu pa je tako "razpadlo" da enostavno namažeš na testo.

Nasvalkaš trakove in jih položiš po nadevu v obliki mreže.

Vse posuješ s sladkorjem v prahu (lahko dodaš tudi vanili sladkor) in daš peč kot je običajno za pite. 180 oC dokler testo ne dobi lepo barvo.
Odgovori