Stran 1 od 1
Kruh- krušna moka in bučka hokaido
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 4:39 pm
Napisal/-a cinija1
Kruh se je toliko ohladih, da sem ga lahko razrezala in probala. Prvič sem pekla kruh z bučko hokaido.
.
Na prvi sliki so vidne zeljne vehe. Malo sem bila šlampasta in nisem najlepše naložila veh na pekač. Malček več soli bi lahko dala, sicer je pa zelo dober, tak moker je.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 6:32 pm
Napisal/-a Plamenka
O, lepo, Cinija! Je dober, a ne?
Tudi pri nas smo ga letos začeli peči, ker imamo veliko Hokaido buč. V kruhomat dam 2dcl vode, 2 žlički soli, 2 žlici bučnega olja, 250g bučnega pireja, 600g moke (navadne ali pirine), 2 žlički suhega kvasa.
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 7:09 pm
Napisal/-a cinija1
O kako je lep. V kruhomatu pride bolj rahel, a ne ?
Jaz sem dala 1 kg krušne moke in pire ene bolj drobne Hokaido bučke, 1 kocko kvasa.
Ja res je dober, vsem je všeč.
Tudi jaz imam še kar nekaj bučk in še ga bom spekla.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 7:15 pm
Napisal/-a Plamenka
Tukaj sem uporabila navadno belo moko, zato je bolj rahel. Iz krušne je sigurno boljši in bolj zdrav. Moram nabaviti tako moko.
Objavljeno: Po Nov 09, 2015 1:12 pm
Napisal/-a MARTINKA
Uauuuu, to bom pa jaz tudi poskusila.
Objavljeno: Po Nov 09, 2015 3:46 pm
Napisal/-a lpmami
Tudi moje buče bodo šle v kruh, jih imam kar nekaj _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje