Stran 1 od 1
Polnjeni čiliji Giant Rocoto red
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Pe Nov 13, 2015 10:22 pm
Napisal/-a voda
hja "nič posebej" boste rekli. a ti čiliji so trajajoče opravilo in zahtevajo "filigransko" delo ob polnjenju. enaka masa kot za klasično polnjene paprike. iz odvečnega mletega mesa itd. sem naredila polpete. ene polpete celo iz samo skuhanega riža z veliko peteršilja in zelene ter še nekaj mojih začimb. polpeti so se po pečenju kuhali v domači paradižnikovi omaki, kjer so se prej čiliji. zadeva je pri okusih pestra in zanimiva.
ko sem drugič dala kuhati enako polnjene čilije med navadne paprike( kar mi je ostalo pri zadnjem obiranju), te slednje so bile prez pikantnega okusa.
krožnik je bil vabljiv, poln različnih okusov. ob navadni polnjeni papriki ( bolj ploščato zeleno rdeči in nepekoči- kljub temu, da se je kuhala skupaj s polnjenimi čiliji) in ostrih polnjenih čilijev. vse položeno na pire iz večjega dela pastenjaka in nekaj malega krompirja. poleg pa polpet iz riža, drugi iz mesa s slastnim pikantnim okusom. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)