Stran 1 od 17

Destilator

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 12:08 am
Napisal/-a cinija1
Glej tudi

dodala: muha





Nova pridobitev. Sem zelo vesela ob enem me je pa strah. Pa saj imam Tiano, ona je dušica in mi bo pomagala pri začetnih korakih.
Ena bo delala et.olje, druga bo kuhala šnops.



lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 12:09 am
Napisal/-a Tiana
Hahaha, me prav zanima, katera bo kuhala šnops?

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 12:15 am
Napisal/-a metuljc
Če me vzamete zraven, ...................... Embarassed

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 1:42 pm
Napisal/-a Kravzlj
A ta je za na štedilnik?
Super, me zanima kako vam bo ratalo. Zelo zanimiva stvarca =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 1:58 pm
Napisal/-a cinija1
Ja za na štedilnik. Upam, da bo kaj ratalo
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 2:03 pm
Napisal/-a figula
Cinija1, začni nabirati zelišča Smile.
Ne vem (še), če to velja za vse rastline, pri poprovi meti menda dobiš precej boljše rezultate, če destiliraš suh material v primerjavi s svežim.
Oziroma za enak rezultat rabiš 4x manj materiala.

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 3:15 pm
Napisal/-a figula
Zoni: da nas ne bi skrbelo predno raziščemo notranji del cevi:

- kakšen delež eteričnega olja je pričakovati v 3 l za dom pripravljenem alembiku in kakšen delež alkohola je v tem pridobljenem deležu eteričnega olja?
Koliko kislin bo izhlapelo in kako hitro bi pregrizle baker? Kakšno količino in koncentracijo bi morali spiti v recimo pol leta, da nam naredi čir na želodcu/črevesju?

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 9:19 pm
Napisal/-a figula
Zoni, nimam namena razpravljati, postavila sem ti jasna vprašanja. Ker si nakazal, da se na zadevo spoznaš.

Zgolj v dodatno informacijo - alkoholnih pijač ne nameravam pridelovati.

Objavljeno: Če Maj 26, 2016 10:52 pm
Napisal/-a Tiana
Zoni, napak si razumel. Tisto s šnopcem je bila ironija.

Tule niti ne vem, če se splača sadje destilirati za kak deci pijače. Temu so namenjeni kotli za žganjekuho čisto drugačnih kapacitet. Tale je namenjen destilaciji eteričnih olj in destilatov iz začimb in zelišč.