Stran 1 od 2

Oprostite bom napisal tukaj

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Ne Avg 21, 2016 4:49 pm
Napisal/-a tigrček
Ali ima kdo za prodat ali šenkat poceni, multipraktik, rabim ga za ajvar delat iz paprike. To je sekljalnik, ali vaše ideje kok se to lahko nardi.hvala

Objavljeno: Ne Avg 21, 2016 5:08 pm
Napisal/-a juglans
Lahko uporabiš tudi mesoreznico, vendar z drobnejšimi luknjami na končni plošči.

Pri nas material sprva tako zmeljemo, nato pa kuhamo naprej. (če ne kompliciramo s pečeno papriko)

Objavljeno: Ne Avg 21, 2016 6:48 pm
Napisal/-a cinija1
Navadna mesoreznica je najboljša za mletje za ajvar. Morda si jo lahko sposodiš pri sosedu (samo razmišljam)
Jaz sem enkrat bila lena (no to se mi večkrat zgodi) in se mi ni ljubilo tisto staro flajšmašino (še od pokojne tašče) ven vleči in najprej oprati...... Tako sem v multipraktiku to semlela.
Po moje se takoj občuti, kje je zmleto. Meni se celo zdi, da se še pri okusu pozna.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Ne Avg 21, 2016 8:28 pm
Napisal/-a metuljc
Tudi pri nas prisegamo na mesoreznico, ker res zmelje in ne zmiksa.

Objavljeno: Po Avg 22, 2016 3:46 pm
Napisal/-a tigrček
a potem ta mesoreznica alektrična od gorenja bi bila dobra kaj mislite mg 118-150, zdej je v sparu akcija poglejte na spletu katalog tanovi pa mi povejte hvala

Objavljeno: Po Avg 22, 2016 11:09 pm
Napisal/-a muha

Objavljeno: To Avg 23, 2016 10:14 am
Napisal/-a juglans
Tej podobno imamo pri nas in se za naše potrebe obnese dobro. Uporabljamo pa jo dejansko samo za mletje zelenjave pri vkuhavanju.

Zelo verjetno (ker drugače skoraj ne more biti, glede na ceno in izvedbo) je tudi ta "plastična", kar pomeni, da ima ležaje iz plastike, bolj natančno, iz nekakšnega teflona, ki je seveda namenski za večje obremenitve.
Razmišljam, in se temu tudi prilagajamo pri obratovanju naše mašince, da ključni elementi z veliko obremenitvijo niso tako vzdržljivi, kot jekleni, zato z njo meljemo po etapah. Recimo po pol ure, nato pa nekaj časa za hlajenje in tako naprej. Bi rekel da po občutku, vmes se pač kuha ali karkoli, saj tako ali tako nimamo kotla za pripravo ajvarja.

Morda bi zelenjavo lahko mlel celo kar brez prekinitev, (kljub vsemu se svojih domnev držim), razmišljam pa, da bi bilo pri mesu to kar nujno, saj je mnogo bolj čvrst, kot zelenjava. Vse to v luči, da "plastika" zdrži čimdlje.

Objavljeno: To Avg 23, 2016 10:48 am
Napisal/-a Dajmar
muha je napisal/a:
Misliš tegale na strani 21?

Ta na strani 21 ni vreden počenega groša. Sramota za Iskrino ime, po pol ure je pobralo os. Kitajski izdelek z imenom Iskra.
Ročnega si kupi.

Objavljeno: To Avg 23, 2016 10:26 pm
Napisal/-a tigrček
saj se mi je zdelo, da je kitajski izdelek, danes semn ga kupil, sem se pa zagarantiral, 8 dni imam časa, da ga nesem nazaj, seveda zapakiranega, glede na vaš post sem se zdej odločil, da ga nesem nazaj.Tako, da še vedno iščem meseoreznico