Stran 1 od 1

Habanero Ebony Giant

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Sr Sep 14, 2016 9:51 pm
Napisal/-a Plamenka
Plodovi so na eni sadiki bolj podolgovati, na drugi bolj okrogli. Ne vem ali je zamešano seme ali pa še ni čisto stabilna sorta. Plodovi so zelo pekoči, omako mi je pa uspelo narediti blago.




Objavljeno: Po Nov 06, 2017 2:54 pm
Napisal/-a Furman
S čim se ublaži pikantnost čili omak?
Hvala lp_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?

Objavljeno: Po Nov 06, 2017 3:13 pm
Napisal/-a Plamenka
Ko delaš omake iz zelo pekočih čilijev, odstraniš semena. Za omako uporabiš manj plodov čilija in dodaš paradižnik, čebulo, papriko, ...
Če je narejena omaka preveč pekoča, jo uporabljaš v manjših količinah.
Pekočino ublažiš, če spiješ mleko, jogurt ali poješ žličko sladkorja.

Objavljeno: Po Nov 06, 2017 8:27 pm
Napisal/-a mravlja
Sladkor tudi...? Shocked

Objavljeno: Po Nov 06, 2017 8:30 pm
Napisal/-a Plamenka
Sladkor menda celo najbolj ublaži pekočino v ustih.