Stran 1 od 2

Buča Marina di Chioggia

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Pe Okt 07, 2016 10:53 pm
Napisal/-a Novinka
Buča Marina di Chioggia je sivozelene barve in izredno lepa.

Rast je zelo zelo bujna, tako da ni primerna za majhne vrtove. Na eni rastlini sem pridelala 8 buč, v rasti je nisem omejevala, čeprav sem nekje prebrala, da naj bi jo s prirezovanjem prisilila k formiranju stranskih poganjkov, kjer naj bi bilo več ženskih plodov. Če je to res pa ne vem, ima kdo izkušnje? Saj ne, da z 8 plodovi nisem zadovoljna!

Buče še nisem razrezala, meso naj bi bilo okusno, rumeno-oranžne barve. Na spodnji fotografiji dve buči z ostalimi pridelki.


Nazadnje urejal/a Novinka 08 Okt 2016 16:11; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Pe Okt 07, 2016 11:04 pm
Napisal/-a figula
Kakšna zanimiva buča!
(pa bazilika zraven tudi Smile)

Objavljeno: Pe Okt 07, 2016 11:07 pm
Napisal/-a Novinka
Hehe, ti je bazilika znana, ne? Laughing

Buča je pa zanimiva, ja. Ker pravijo, da se buče rade križajo in sem imela v bližini posajene bučke, ne garantiram, da se ni kaj križalo. Ampak ko jo bom razrezala, bom pobrala seme in če ga bo kdo hotel, ga prinesem ali pošljem.

Objavljeno: Pe Okt 07, 2016 11:10 pm
Napisal/-a cinija1
Pa saj je taka, kot bi bila sestavljena iz kamenčkov. Zelo zanimiva, res.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: So Okt 08, 2016 10:48 pm
Napisal/-a MijaLan
Izjemno lepa buča! Moj poklon. To o rezanju glavnega poganjka pa prvič slišim ...

Objavljeno: So Okt 08, 2016 11:10 pm
Napisal/-a MARTINKA
Kakšne huuuude buče! Še nikoli videla. Res lepo.
very happy poklon


Sem že v vrsti za seme.

Objavljeno: So Okt 08, 2016 11:12 pm
Napisal/-a tajana
Res je, buca je cudovita. Nekaj posebnega. Meni zal ni vzklila. Ce bos imela kaj vec semenk, se priporocam.

Glavni poganjek - vrsicek lahko odscipnemo, ko naredi 8 do 10 listov. Potem se razveja, naredi stranske poganjke. To naredim takrat, ko imam boln malo prostora, ker po mojih izkusnjah vseeno naredi na glavnem poganjku vec buc._________________CARPE DIEM

Objavljeno: Ne Okt 09, 2016 12:38 am
Napisal/-a Novinka
Aha, se mi je zdelo, da bo tukaj kdo kaj vedel o rezanju poganjkov! Very Happy

Hvala, Tajana!

Semena bodo za vse, itak. Sam spomnite me - po moje jih se mesec ali dva ne bomo nacenjal, ker imamo trenutno tolko stvari za ponucat, da je veselje. Sam res upam, da se ni kaj skrizalo.

Objavljeno: To Nov 06, 2018 1:50 pm
Napisal/-a lpmami
Na jesenskem srečanju sem na srečelovu zadela tole impozantno bučo:



Ostanek peclja ima kot olesenel, debelejši od štila pri lopati.
Okus je zanimiv, včeraj sem jo prvič kuhala.
Verjetno je bom morala nekaj shraniti kot pire ali gosto juho, ker ne vem, če bo zdržala, če jo bom rezala vsake nekaj dni le manjše količine._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje