Stran 1 od 1

Fige v refošku

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Po Okt 10, 2016 4:08 pm
Napisal/-a muha
Iz teme o figah:

franci je napisal/a:
Vidim, da je precej ljubiteljev fig. Zame zelo dober recept s figami (če moderatorju ne ustreza kam sem ga uvrstil, naj ga prosim prestavi.)
Fige v refošku: Potrebujemo zelo zrele fige, napolni se ustrezna posoda, prelije z refoškom in počasi kuha, približno 2 uri. Kuhano je, ko vino kar precej povre. Lahko se nekaj časa hrani tudi v hladilniku.

Objavljeno: To Okt 11, 2016 1:31 am
Napisal/-a MijaLan
Oh , Muha to je gotovo dobro. V drugem litru refoška z dvema žlicama sladkorja pa prevremo hruške, da so še čvrste, jih poberemo iz vina in ohladimo, vino pa toliko časa pokuhavamo, da ostane samo še nekaj žlic sirupa. Z njim prelijemo hladne huške.