Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kartonaste skatle za jajca

crtj-admin
Site Admin

Kartonaste skatle za jajca

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Ker ima tata 5 kokosi, ki zelo pridno izpolnjujejo svojo nalogo in ker tata zelo rada podarja jajca bliznjim in manj bliznjim bi prosila, ce ima kdo, ki pride na marcevsko srecanje, prazne kartonaste skatle za jajca. Very Happy
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Nekaj ti jih bom lahko jaz prenesla._________________CARPE DIEM
Novinka

Super, najlepsa hvala!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Joj, pa ravno danes sem dve oddala.
A mu zdaj pozimi tudi lepo nesejo? Mogoče pri vas ni bilo tako mraz. Pri naših so z mrazom tako skromno nesle, da jih je pol šlo pod nož. Ampak ker so bile neke eksote, so bile brez perja hudo manekenske._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Novinka

lpmami - letos niso imele nič pavze, vsak dan znesejo 5 jajc, res izjemoma 4. Je pa res, da smo nove vzeli lani, tam enkrat pozno? poleti. Morda pavza še sledi? Tudi pri nas imajo sicer po navadi nekaj pavze, ampak letos kot rečeno zaenkrat nič. Tako tata z jajcami zalaga bližnjo in malo manj bližnjo žlahto. Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kakšna se bo našla tudi pri meni.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Naši so jih nabavili spomladi, aprila - jih je zet moji hčerki podaril za rojstni dan (tule je simpatičen opis njihovega podviga http://ovsenik.blogspot.si/2016/06/domaca-kurja-farma.html). Hranijo jih strogo eko, naravno, kar zanje pomeni tudi nič močnih krmil. In so zelo naravno pozimi močno zmanjšale produkcijo Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Novinka

Tudi mi jih seveda krmimo naravno. Vse kar delamo, bodisi na vrtu bodisi pri živalih je v sožitju z naravo. Od kar vem zase.

In kot rečeno so vedno imele pavzo. Ali je leto niso imele ker so pozno začele nesti ali je bilo bolj toplo ali kaj tretjega, pa ne vem.
Odgovori