Stran 1 od 2
Persimmon
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Sr Avg 02, 2017 12:01 am
Napisal/-a htf_lover
Persimmon je odlična sorta. Je roden, plodovi so zelo mesnati, ima malo semen in je zelo okusen.
Pri meni ni posebej občutljiv glede bolezni. Letos tudi ne poka, je pa res, da je redno zalit zaradi kapljičnega namakanja.
Sorta pa je znana že od približno leta 1880 dalje. Pri meni bo stalnica
Objavljeno: To Jan 16, 2018 1:53 pm
Napisal/-a Ivčk
Krasen paradižnik, tudi jaz ga gojim že od samega začetka, vednar zaradi obilice sort pride na vrsto šele vsako tretje leto.
Roden, velik, mesnat in okusen, pa še lep povrhu:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Jan 16, 2018 4:50 pm
Napisal/-a voda
ta paradižnik izgleda slastno. tudi za tega te prosim par semen, seveda če so. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Po Jan 29, 2018 7:23 pm
Napisal/-a htf_lover
Meni najboljša oranžna sorta in brez dvoma med mojimi top tremi favoriti od lani.
Objavljeno: Po Jan 29, 2018 7:41 pm
Napisal/-a mravlja
Hoj, lahko navedeš še druga dva?
Objavljeno: Po Jan 29, 2018 8:00 pm
Napisal/-a htf_lover
mravlja je napisal/a: |
Hoj, lahko navedeš še druga dva? |
Težko bi točno presodil top 3. Evergreen je meni na sploh najboljši paradižnik, Malakhitowaja Shkatulka mi je tudi odlična, persimmon je slasten kot kaki, Chocolate stripes mi je tudi odličen, Iva's red Berry in White currant sta super prigrizka, ...
Res težko. Evergreen je sicer moj favorit, ostalo kar pa je od 2-8 mesta pa zares težko rečem.
Objavljeno: Po Jan 29, 2018 9:25 pm
Napisal/-a mravlja
Persimmon... - priznam, mi je zelo zanimiv paradižnik. Se pa težko "sprijaznim" s paradižniki, ki nimajo vsaj malo rdeče barve (lahko pa so temnejši - rjavi, violični... ).
Objavljeno: To Jan 30, 2018 5:52 pm
Napisal/-a voda
mravlja živ, samo predsodek. če bi imel zaprte oči in ne videl skledo oranžnih ali rumenih paradižnikov bi popolnoma normalno zaužil jih. prav to je dokaz, da hrano jemo tudi z očmi a seveda ne pod prisilo, ker vsaka nova hrana tudi "gre skozi spominske možgnske celice", prvzaprav že prej preden jo poskusimo na osnovi predznanja o tem kaj bomo jedli. te katere imenujem celice (jih je pa za nekaj bataljonov) sporočajo rezultate nove na osnovi prej shranjenih spominov približno podobne hrane (okus, vonj, mehkoba, barva, vir... itd). če se podredimo samo tem spominskim ukazom katera so nastala v domači kuhinji (katera je mimogrede zelo dobra) potujemo po preobloženi mizi prikrajšani za marsikatero dobroto. včasih je treba hodit po robu ne samo v življnju ampak tudi pri hrani, da se marsičesa naučimo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: To Jan 30, 2018 8:14 pm
Napisal/-a pika
Saj ta paradižnik ima vsaj malo rdeče. Če odvzameš ven rumeno, je pravzaprav popolnoma rdeč
Letos bo pri meni prvič, pa napovedujejo moker junij, super