Stran 1 od 2

Marmelada čili-banana

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Ne Sep 03, 2017 6:56 pm
Napisal/-a Plamenka
Včeraj sem jo naredila, da porabim čilije. Za moj okus je ravno prav pekoča.



Sestavine:
-7 čilijev Habanero Brown (ali kateri drugi čokoladne barve)
-7 banan
- 4 limete
- 3 paradižniki (vsak okoli 100g)
- želirni sladkor 3:1 (330g)
- malo kakava
- 50g čokolade v prahu

Čilije in paradižnike skuhamo in zmiksamo, banane in limete zmiksamo, vse zmešamo skupaj, stehtamo in dodamo ustrezno količino želirnega sladkorja. Kuhamo, dokler se ne strdi.

Objavljeno: Ne Sep 03, 2017 7:23 pm
Napisal/-a figula
Plamenka, bravo za pogum zmešati tako zanimive sestavine Smile

Objavljeno: Ne Sep 03, 2017 7:36 pm
Napisal/-a Plamenka
Hvala, Figula. Wink
Čokoladnih habanerov sem precej nabrala, pa sem pomislila, da bi poleg omake naredila še kaj sladkega iz njih. Bananino marmelado smo že večkrat naredili, tako da so čiliji bolj dodatek zraven. Da jih nisem kuhala v vodi, sem jih raje dodala sladkim paradižnikom. Wink

Objavljeno: Ne Sep 03, 2017 10:28 pm
Napisal/-a muha
Zanimiva marmelada. Na kruhu z maslom mora biti nekaj čisto posebnega in zelo okusnega. Me mika, da bi te posnemala. Nekaj čilijev imam in razmišljam, kako bi jih porabila. Ker so rumeni bo prišla ven ponarejena marelična marmelada Wink Laughing

Objavljeno: Ne Sep 03, 2017 10:42 pm
Napisal/-a Plamenka
Meni je všeč. Na kruhu z maslom je še nisem utegnila poskusiti, sem pa z njo namazala domače piškote iz polnozrnate pirine moke in so bili zelo dobri. S piškoti je peklo še manj, kot sama.

Objavljeno: Ne Sep 03, 2017 10:46 pm
Napisal/-a metuljc
muha je napisal/a:
Zanimiva marmelada. Na kruhu z maslom mora biti nekaj čisto posebnega in zelo okusnega. Me mika, da bi te posnemala. Nekaj čilijev imam in razmišljam, kako bi jih porabila. Ker so rumeni bo prišla ven ponarejena marelična marmelada Wink Laughing

Z nektarinami bi bili rumeni čiliji po moje OK, zanimivo.
Hm, da me ne spravite v skušnjavo............... Embarassed
Morda, naslednji vikend...............uf, kaj mi je tega treba. Cool

Objavljeno: Po Sep 04, 2017 9:05 am
Napisal/-a muha
metuljc: nektarine, dobra ideja! Sicer pa: prav je, da za sadikami pride še nasvet Wink Laughing Laughing Laughing Zelo lepo rastejo in bogato rodijo.

Objavljeno: Po Sep 18, 2017 4:16 pm
Napisal/-a lpmami
Plamenka, še enkrat hvala za pokušino tele marmelade na torkovem srečanju. S sabo sem imela polnozrnati kruh (zato, da ne spuščam obrokov) in sem jo poskušala in poskušala ... res je taka: bolj ko ješ, boljši je okus.
Me je mikala že ves čas - samo, kje dobiti čilije, pa še rjavo čokoladne za povrh Confused
Pa v trgovini ogledujem papriko za genovefo in se mi pred oči postavi majhen zavojček čilijev s pretečenim rokom - rumenih, rdečih in štirih rjavih.Seveda so šli z mano, kupila sem še ostale sestavine. Danes zjutraj pa v mikser in lonec. Skuham in poskusim ... hm, za večino mojih konsumentov bo premočno. Del količine napolnim v majhne lončke in skočim v trgovino po banane in limete, da razredčim to pekočino.
Zdaj se dvanajst kozarcev in kozarčkov, debelo zadekanih, počasi hladi.
Me mika, da bi naredila še z nektarinami in rumenimi čiliji, ko jih že imam Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Sep 18, 2017 6:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Lpmami, me veseli, da ti je marmelada lepo uspela. Veliko marmelade si naredila iz štirih čilijev. Najbrž je manj pekoča od moje. Mogoče veš, katere sorte čiliji so bili? Svojim sem odstranila seme, da niso toliko pekli. Kasneje sem naredila še 10 kozarčkov čili marmelade iz habanera Morado. Okus je bil podoben, malce razlike se je čutilo. Mož pravi, da marmelade lažje je, kot omake, če je prehlajen. Zato bom, če bo v tem mrazu dozorela naslednja runda habanero Brown, naredila še nekaj marmelade. Letos imam manj rjavih sort, pa kar vse sproti porabim.
Marmelada iz nektarin in rumenih čilijev bi bila najbrž tudi dobra, sploh, ker imajo rumeni čiliji ponavadi saden okus.