Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hidrolat konoplje

crtj-admin
Site Admin

Hidrolat konoplje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Pišem v imenu znanca, ki bi želel prodati hidrolat konoplje. Njemu je to stranski produkt destilacije.
Lani je ves hidrolat zlil stran, kar se mi zdi škoda, saj je njegova uporaba široka. Po drugi strani so hidrolati v lekarnah ali specializiranih trgovinah kar praviloma kar dragi. Vem, da marsikdo uporablja hidrolate predvsem pri pripravi mil, ali druge kozmetike. Na ta način bi lahko vsi imeli nekaj od tega, njemu se delno pokrijejo stroški destilacije, kdo drug bi pa ugodno prišel do hidrolata ali surovine za nadaljno uporabo.

Če bi koga zanimal hidrolat konoplje naj me kontaktira in ga lahko povežem. Zainteresiranim pa bi lahko ga prinesla že na srečanje v soboto.

PS...Objavljam z dovoljenjem aktivnih adminov.
Janko vrtnar

Odgovor Napisal/-a Janko vrtnar »

Ali je v tej ceni obračunan DDV? Jaz sem bil enkrat prav hudo napaden, ko sem samo omenil, da bi nekaj prodajal. Privoščim ti uspešno prodajo!
Tiana

Janko vrtnar je napisal/a:
Ali je v tej ceni obračunan DDV? Jaz sem bil enkrat prav hudo napaden, ko sem samo omenil, da bi nekaj prodajal. Privoščim ti uspešno prodajo!

Jaz sem samo posrednik informacije za kar nič ne zaračunam, torej tudi ne morem obračunati DDV.
Glede na to, da potrebuješ za nasad konoplje v Sloveniji dovoljenje, sem prepričana da je vpogled v vso dokumentacijo na voljo pri proizvajalcu. Glede cene in obračunanje DDV pa se ravno tako lahko obrneš na proizvajalca. Na zahtevo na ZS posredujem njegove podatke.
Hvala za lepe želje glede prodaje, jih bom prenesla naprej.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ojla !

Sem v soboto dobil to čudo na srečelovu, zdaj pa ne vem, za kaj se nuca ? Wink
Tiana

Andrej, kot tonik po britju recimo bi prišlo v poštev pri tebi.
Lahko tudi redčiš in potem to piješ (ena žlička hidrolata na kozarec vode).
Lahko pa si narediš kakšno kremo ali milo iz tega.

Sigurno je še kakšna uporaba, ki se je jaz ne spomnem trenutno, mogoče pripomni kaj še katera od članic Gartlca, ki tudi destilira.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Če vzameš hidrolat kot nekaj nenavadno čudnega, kar ima točno predpisane uporabnosti, bo obstal na polici. In res ne bo ničemur koristil.

Če si zamisliš, da je to zdravilo rastline, se odprejo možnosti uporabe. Poleg tega, kar je zapisala Tiana še:
- od masaže utrujenih nog, bolečih trebuhov, otrdelih ramen ...
- dodatek čajem
- dodatek smutijem
- dodatek kopelim
- če lepo diši pošpricaš/osvežiš prostor, omaro
- .....

Kar pogumno Smile
Odgovori