Stran 1 od 7
Koleraba - podzemna
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Pe Sep 22, 2017 6:46 pm
Napisal/-a Melona
Ne najdem teme o kolerabi, tisti s podzemnim gomoljem, zato sprašujem kar tukaj; tri so se začele pripravljati na cvetenje. Naj jih še pustim ali bo gomolj zaradi tega kaj slabši?
Objavljeno: Pe Sep 22, 2017 7:19 pm
Napisal/-a metuljc
Ja, seveda bo slabši, saj se bodo snovi iz gomolja porabljale za tvorbo cvetov. Izpuli, poreži dele nad gomoljem in bo počakala dlje, vsaj po moje.
Objavljeno: Pe Sep 22, 2017 8:49 pm
Napisal/-a Melona
Hvala, jo grem res kar izpulit in shranit.
Objavljeno: Pe Sep 22, 2017 8:53 pm
Napisal/-a muha
O podzemni res še ni nobene teme. Sem kar semle dopisala v naslov še to.
Podzemna koleraba se zelo dobro skladišči. Tudi, če jo režemo stran po koščkih zlepa ne prične gniti. Edinole prerašča lahko, če je preveč na toplem.
Objavljeno: Pe Sep 22, 2017 10:11 pm
Napisal/-a tajana
Podzemna koleraba tudi lepo prezimi v zemlji. Jaz jo dodatno zasujem se z listjem._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Sr Jan 24, 2018 11:13 am
Napisal/-a brbr
Pri meni je podzemna koleraba vsako zimo zunaj, kjer brez dodatne zaščite vedno prezimi. Po zimi je samo ena težava - če je zemlja zmrznjena, kolerabe ne moreš izkopat. Zato jih jaz nekaj presadim v cvetlična korita in prezimujem v notranjosti.
V jeseni sem nekaj kolerab dobila od gospoda, ki vedno vse pobere in čez zimo skladišči v kleti. Te kolerabe so bile v začetku dobrega okusa. Zdaj pa so pekoče grenkega. Me zanima, ali ste tudi vi opazili kaj podobnega.
Sveže izpuljene kolerabe, pa so sladkega okusa, nič pekoče, grenke pa sploh ne.
Sem pa včeraj probno posejala v lonček mekaj semen zelenih kolerabic -še nikoli tako zgodaj, priznam._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Jan 24, 2018 12:45 pm
Napisal/-a metuljc
Ni neobičajno, brbr. Prevri odlij vodo in bo menda OK ali vsaj bolje.
Objavljeno: Sr Jan 24, 2018 1:05 pm
Napisal/-a brbr
No, ta grenko smo že pojedli. Zdaj imamo samo še svežo. Pri nas je problem ta, da jo zelo radi grizljamo kar surovo..._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Jan 24, 2018 6:01 pm
Napisal/-a muha
brbr: Še jaz sem probala košček gomolja, ki je bil najprej dva meseca v podzemni shrambi, zadnji mesec pa na mrzlem podstrešju, zavit v časopisni papir. Še vedno je lepo sladkasta. Bi bilo možno, da je bila tista, ki je grenila, dalj časa izpostavljena svetlobi? Mimogrede: tudi meni gre surova bolj v slast kot kuhana.