Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Planinski kravji sir
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Planinski kravji sir
(Prenos iz arhiva)
Tminski kmetje imajo ze prve kolicine sira iz planin. Ce koga zanima, mu lahko pripeljem. Trenutno je star 1 mesec, kdor ima rad bolj zrelega ga mora zoriti se mesec ali dva (dati v klet in dvakrat ali trikrat na teden obrnit). Cena na kg je 10 eur, minimalno je treba vzet pol kole (koluta), kar je od cca 1,5 do 2kg.
Ja, meni je poznan. Zadnji lanski hlebec, oktobrski, mislim, smo v kleti pri sestri zorili nekje do pomladi in ga potem v rezinah vakumirali. Nekaj vakumiranih rezin še imam in moram reči, da je čudovit, zdaj staran, dobrega okusa, uffffffffffffff. Če se bom spomnila, prinesem en paketek v degustacijo. Wink
Morda velja dodati še, da je treba starati cel hlebec, seveda. Ampak, po mojih izkušnjah z nadaljnjim zorenjem staranega v vakumirani obliki, bi veljalo poskusiti starati kar tega mesec starega v kosih, zvakumiranega.
Novinka, jaz bi kar vzela pol hlebca, se bom šla poskus.
Morda velja dodati še, da je treba starati cel hlebec, seveda. Ampak, po mojih izkušnjah z nadaljnjim zorenjem staranega v vakumirani obliki, bi veljalo poskusiti starati kar tega mesec starega v kosih, zvakumiranega.
Novinka, jaz bi kar vzela pol hlebca, se bom šla poskus.
Meni je to najboljsi sir, kar jih. Okusi so pa seveda razlicni . Lahko pa povem, da je bil sir s te planine tudi lani ocenjen z zlato medaljo na Kmeckem prazniku v Tolminu. Res da gre za lokalni dogodek, ampak ocenjujejo se siri iz celotnega Zgornjega Posocja in mirno lahko recem, da imamo v nasih koncih zelo dobre sire.
Z reklamo se prosim ne prevec trudit, proda se sproti... Zato tudi ni mogoce dobiti staranega in ga morate starati sami, je pa seveda tudi svez zelo okusen.
Prevzem je mozen v Ljubljani, lahko na torkovih srecanjih ali kar tako vmes. Med tednom sem namrec v Ljubljani. Moram pa za narocilo vedet vsaj teden dni prej, da ga "rezerviram".Nazadnje urejal/a Novinka 07 Jun 2018 22:20; skupaj popravljeno 2 krat
Z reklamo se prosim ne prevec trudit, proda se sproti... Zato tudi ni mogoce dobiti staranega in ga morate starati sami, je pa seveda tudi svez zelo okusen.
Prevzem je mozen v Ljubljani, lahko na torkovih srecanjih ali kar tako vmes. Med tednom sem namrec v Ljubljani. Moram pa za narocilo vedet vsaj teden dni prej, da ga "rezerviram".Nazadnje urejal/a Novinka 07 Jun 2018 22:20; skupaj popravljeno 2 krat
-
- Prispevkov: 5227
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5227
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Metuljc je zgoraj omenila, da bi ona vzela pol. Pa sem mislil za takrat, ko boš njej pripeljala, pripelji dvojno, pa pridem iskat svojo polovico.
Ne želim te obremenjevati preveč vožnjami in dostavami za vsakega posebej.
Zdaj nekaj strašno se mi ne mudi. Ko bo, bo ... pravzaprav 3. julij bo itak (pre)kmalu tu. Menda še ne bo zmanjkalo ?!
Ne želim te obremenjevati preveč vožnjami in dostavami za vsakega posebej.
Zdaj nekaj strašno se mi ne mudi. Ko bo, bo ... pravzaprav 3. julij bo itak (pre)kmalu tu. Menda še ne bo zmanjkalo ?!