Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Planinski kravji sir

crtj-admin
Site Admin

Planinski kravji sir

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Tminski kmetje imajo ze prve kolicine sira iz planin. Ce koga zanima, mu lahko pripeljem. Trenutno je star 1 mesec, kdor ima rad bolj zrelega ga mora zoriti se mesec ali dva (dati v klet in dvakrat ali trikrat na teden obrnit). Cena na kg je 10 eur, minimalno je treba vzet pol kole (koluta), kar je od cca 1,5 do 2kg.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, meni je poznan. Zadnji lanski hlebec, oktobrski, mislim, smo v kleti pri sestri zorili nekje do pomladi in ga potem v rezinah vakumirali. Nekaj vakumiranih rezin še imam in moram reči, da je čudovit, zdaj staran, dobrega okusa, uffffffffffffff. Če se bom spomnila, prinesem en paketek v degustacijo. Wink

Morda velja dodati še, da je treba starati cel hlebec, seveda. Ampak, po mojih izkušnjah z nadaljnjim zorenjem staranega v vakumirani obliki, bi veljalo poskusiti starati kar tega mesec starega v kosih, zvakumiranega.

Novinka, jaz bi kar vzela pol hlebca, se bom šla poskus.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Mene tudi mika. Za kakšno friko. Pa lahko še okoli povem, bo večja količina. Samo če je kakovost dobra.

aja, kje je prevzem'_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Novinka

Meni je to najboljsi sir, kar jih. Okusi so pa seveda razlicni Very Happy . Lahko pa povem, da je bil sir s te planine tudi lani ocenjen z zlato medaljo na Kmeckem prazniku v Tolminu. Res da gre za lokalni dogodek, ampak ocenjujejo se siri iz celotnega Zgornjega Posocja in mirno lahko recem, da imamo v nasih koncih zelo dobre sire.

Z reklamo se prosim ne prevec trudit, proda se sproti... Zato tudi ni mogoce dobiti staranega in ga morate starati sami, je pa seveda tudi svez zelo okusen.

Prevzem je mozen v Ljubljani, lahko na torkovih srecanjih ali kar tako vmes. Med tednom sem namrec v Ljubljani. Moram pa za narocilo vedet vsaj teden dni prej, da ga "rezerviram".
Nazadnje urejal/a Novinka 07 Jun 2018 22:20; skupaj popravljeno 2 krat
metuljc

Meni je sir, kot sem že napisala, res super. Staran in tale, ki ni čisto. Je pa vseeno zelo, zelo dober.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz bi tudi vzel pol koluta, če bo metuljc tako prijazna in mi ga vakuumsko zapakirala ( polovičko, razrezano na tri kose ). jaz, jaz!
metuljc

Andrej Banko je napisal/a:
Jaz bi tudi vzel pol koluta, če bo metuljc tako prijazna in mi ga vakuumsko zapakirala ( polovičko, razrezano na tri kose ). jaz, jaz!

Al ti pa prinesla vakumirko in si boš zvakumiral sam. Cool Ja, seveda lahko, tudi na več kot 3 kose, če hočeš.
Novinka

AB: a to bi za julijsko srecanje ali prej? Lahko tudi jutri v sluzbi vprasam, ce bi kdo preostale pol kole, pa ti pripeljem ze drugi teden? Sedaj vem, da je par kol na voljo, tako da ne bi bilo treba cakat.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Metuljc je zgoraj omenila, da bi ona vzela pol. Pa sem mislil za takrat, ko boš njej pripeljala, pripelji dvojno, pa pridem iskat svojo polovico.
Ne želim te obremenjevati preveč vožnjami in dostavami za vsakega posebej.
Zdaj nekaj strašno se mi ne mudi. Ko bo, bo ... pravzaprav 3. julij bo itak (pre)kmalu tu. Menda še ne bo zmanjkalo ?!
Odgovori