Moya Verte, zeleni paradižnik

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

V bistvu je klasičen zelenček, osnova je zelena barva, z dozorelostjo dobi povrhnjica jantarjevo zelenorumeno barvo. Sredica ostane pretežno svetlo zelena, do svetlo rumena.

Indeterminiran, višina 2 metra +/-

Srednje pozen, ampak povprečno do dobro roden, s plodovi 250 do 500 gramov. Zelo dobro rodi še pozno v sezoni.

Okus odličen, sladek. Vsekakor zelo dober.

Vzgojitelj je znani ÉRIC PEDEBAS - "Tomatolog", ki si že petindvajset let prizadeva vzgojiti dobre paradižnike. Eksperimentiral je s približno 4000 sortami.
Vzgojil je več sort z osnovnim imenom Moya (ki je rdeč), poleg še Moya Jaune - rumeni, Moya Noire - črni. Zadnji je križanec med Moya in Paul Robeson, in je tudi na gredi Wink .

Moya Verte na desni strani, z leve strani so Tie-Dye Green.

Avgustovska slika

_________________mfranc
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Uf, tale je pa lep. A je tudi mesnat? Če je, potem bi te prosila, za par semen._________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc

MarijaV, za zelenega je kar mesnat. Včeraj sem odtrgal "kao" zadnjega (upam še na temperature okrog 20 °C, da še kaj dozori Wink ); danes ali jutri ga prerežem, da vidimo kakšen je notri._________________mfranc
mfranc

Ta v ozadju še ni čisto zrel, zjutraj sem ga samo malo "pobožal" in mi je ostal v roki Evil or Very Mad ; klima mu ni všeč

Včerajšnji je imel 450 g, polovico sem ga snedel pri malici. Ampak okus ni več na nivoju, se pozna da temperatura ni več paradajzarska Wink .
Po drugi strani smo veseli da še kaj dozori._________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mfranc, kakorkoliže... lep pridelek imaš.
mfranc

Mah, nekaj je, nekaj še bo, če bo vreme Wink .

Letos sem najbolj vesel, da so grmi še vedno v dobri kondiciji, razen parih, ki so šli že ven, in so sabotirali od vsega začetka. Velik plus za streho, kar se tega tiče.
Plus vreme, seveda palec gor_________________mfranc
Odgovori