Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Orehi

crtj-admin
Site Admin

Orehi

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Prijatelj prodaja oluščene in vakumirane orehe po 12 € za kilogram.
Če bi koga zanimal nakup, jih lahko pripeljem na srečanje v decembru. Kogar ne bo na srečanje pa potem po dogovoru.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ne me napadat, samo moja izkušnja: kupila sem 12 kg orehov, cena 10 € za kilogram. 1/3 pri enem, 1/3 pri drugem in 1/3 pri tretjem dobavitelju, različni konci Slovenije. Letos jih je veliko. Pred tremi leti je bila cena 7 - 8 € na kg jedrc._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Verjetno je cena "ostala" od preteklih dveh let, ko je bila zelo slaba sezona. Verjetno se bo res morala malo znižati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je vakumirane tudi treba dati v zamrzovalno skrinjo, da ne postanejo žaltavi?

Kako dolgo zdržijo na približno 20 °C ?
bor121

Odgovor Napisal/-a bor121 »

muha je napisal/a:
Je vakumirane tudi treba dati v zamrzovalno skrinjo, da ne postanejo žaltavi?

Kako dolgo zdržijo na približno 20 °C ?

Orehi lahko ostanejo tudi zunaj skrinje, ce so vakumirani, ampak v bolj hladnem in predvsem temnem prostoru. Seveda pa ne predolgo Smile,

Sigurno pa krajsi cas kot trgovinski...
bor121

Odgovor Napisal/-a bor121 »

živa je napisal/a:
Ne me napadat, samo moja izkušnja: kupila sem 12 kg orehov, cena 10 € za kilogram. 1/3 pri enem, 1/3 pri drugem in 1/3 pri tretjem dobavitelju, različni konci Slovenije. Letos jih je veliko. Pred tremi leti je bila cena 7 - 8 € na kg jedrc.

Seveda, na kolicino so sigurno nizje cene in se dobijo popusti. Glede.na lastne izkusnje, ko sem jih ravno v tem vikendu trl in cistil, pa predhodno pobiral, susil, lahlo samo recem, da je 12 € zasluzena cena Smile

Pa dobro potico zelim Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

bor121: hvala za pojasnilo. Bodo šli za vsak slučaj tudi tile v skrinjo, kolikor jih ne bom porabila že za decembrsko peko.

Naročam 2 x po 1 kg.

Kaj pa neoluščenih, se da kaj dobiti? Rabila bi jih 5 kg - za Miklavža in sprotno zobanje. Kakšna bi bila cena, če so?

bor121 je napisal/a:

Orehi lahko ostanejo tudi zunaj skrinje, ce so vakumirani, ampak v bolj hladnem in predvsem temnem prostoru. Seveda pa ne predolgo Smile,

Sigurno pa krajsi cas kot trgovinski..
.

Tu se pa motiš. Trgovinski skladiščenje zunaj skrinje zelo slabo prenašajo . Kadar sem jih kupila izven praznične sezone, sem nemalokrat dobila vsaj rahlo pa tudi že pošteno žaltave Evil or Very Mad . Domači je ne morejo slabše odnesti. Za neoluščene domače pa vem, da zdržijo najmanj 2 leti. Dlje časa jih nisem uspela hraniti. Wink
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Muha,
prinesem na srečanje oluščene. Za neoluščene pa se še pozanimam, če so tudi na voljo.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Anita jaz bi imela 1 kg oluščenih in če bodo na voljo neoluščeni, bi lepo prosila 5 kg.
Če pa ne bo neoluščenih bi imela 4 kg oluščenih.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori