Stran 1 od 7

Sladkor, vitamini in minerali - koristi in škodljivost

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 7:33 pm
Napisal/-a Plamenka
Sorodna tema Eritritol http://forum.gartlc.si/gartlc-about4007.html

Boštjan je napisal/a:
Uf, koliko sladkorja... ta slika me je spodbudila, da nekaj povem o sladkorju, kar veliko ljudi ne ve.

Sladkor izpira magnezij iz telesa. Pri vseh pacientih, ki jih zadane infarkt je skupno to, da imajo pomanjkanje magnezija.

Mišice (srčna mišica, itd.), tkiva in žile namreč potrebujejo kalcij, da se skrčijo in magnezij, da se sprostijo in ker je v telesu samo kalcij in premalo magnezija se mišice, tkiva, žile ne morejo sprostiti in tako pride do krčev in seveda infarkta. Magnezij je pomemben tudi za regulacijo kalcija v telesu, da se naše žile, itd. ne kalcificirajo. Torej povzroči izločanje odvečnega kalcija iz telesa.

Po drugi strani, rafiniran sladkor zaradi mikro steklenih vlaken, ki jih vsebuje in ostalih ostrih mikro nečistoč, poškoduje notranjost sten v žilah po katerih se pretaka, ko je zaužit. In ko so notranje stene žil poškodovane se telo odzove kako? Pošlje holesterol, da zaflika ranice, ki jih je povzročil sladkor na stenah žil. In če skozi čas konstantno jemo sladkor, ki se mu danes skoraj ne moreš izogniti saj je povsod in čisto v vsem, še posebej, če smo popolnoma odvisni od trgovinske hrane - trgovinski sokovi so tako sladkani, da je že nagravžno,... in potem se sprašujejo zakaj je debelost v porastu, prav tako sladkorna, rak, itd. Torej sladkor nam konstantno dela škodo v srčno žilnem sistemu in telo konstantno popravlja škodo za njim s flikami iz holesterola. In ko se holesterol v žilah počasi nabere, flika na fliko, flika na fliko iz leta v leto, se nekega dne zaradi oženja pretočnosti in pritiska te flike razbijejo in raznese jih po žilah in tako zamašijo žilo na nekem drugem delu kar spet privede do infarkta, tudi možganske kapi.

Moj stric je bil pek. Pri starosti 69 let ga je zadel infarkt v spanju. Ljudje okoli mene ne vedo zakaj in kako, jaz pa sem vedel zakaj ga je doletel srčni infarkt in kako pride do njega. V svoji peki in posledično prehrani je namreč uporabljal sladkor. Tako ga je sladkor oropal za kakšnih nadaljnih 10-20 let življenja. Če vzamemo za merilo Borisa Pahorja in ostale stoletnike, še več. In ljudje umirajo še mlajši zaradi infarktov ali kapi. Nekateri v svojih 30-ih in 40-ih, da sladkorne in ostalih tegob ne omenjamo.

Verjetno že veste to splošno znano dejstov o sladkorju: Sladkor 8x bolj zasvoji kot kokain in 5x hitreje ubije. Moja sestra recimo se mu nikakor noče odpovedati v kavici recimo in si jo ogromno sladka, kljub temu, da sem ji vse to že neštetokrat razložil in posvaril. En primer odvisnosti.

In seveda sladkor je gorivo za kandido albicans oziroma raka = plesen, ki razjeda ljudi v notranjosti pri živem telesu. Kolikor mi je znano, Slovenija v EU vodi v številu primerov raka na prebivalstvo.

Torej glavni vzrok infarkta ni holesterol, ampak sladkor in pomanjkanje magnezija zaradi nezadostnega vnosa magnezija v telo skozi prehrano in zaradi sladkorja, ki magnezij izpira iz telesa.

Kar se holesterola tiče: Telo potrebuje holesterol. Možgani so sestavljeni 85% iz holesterola in maščoba je hrana za možgane (ribje olje omega 3, kokosovo olje, maščobe od mesa,...). Če možgani dobijo premalo maščobe, nastopi demenca, alzheimer, itd. Seveda v ničemer ni potrebno pretiravati. Osebno se recimo izogibam prašičjemu mesu, ki ni zdravo in zakisa telo (zakisano telo pa je idealno za raka), in potem so tukaj še nitriti in nitrati v trgovinskih salamah...v Skandinavskih državah so že toliko ozaveščeni, da v trgovinah ljudem ponujajo tako pobarvane rdeče salame z nitriti in nitrati kot salame brez rakotovornih barvil nitritov in nitratov.

Torej kaj je rešitev? Rešitev je, da začnemo delati marmelade brez sladkorja. Priznam, sam je še nisem nikoli delal, ampak ob prvi priliki bom poizkusil, vem da recepti na netu obstajajo. Tudi moja teta iz Nemčije je enkrat prinesla češpljevo marmelado brez sladkorja. Je mogoče kdo tukaj že poizkusil?

Druga rešitev je, da si kupujete magnezij brez barvil, in ostale kemijske navlake kot prehranski dodateh v biotrgovinah. Tisti magnezij, ki ga prodajajo v trgovinah kot tablete, ima barvila je sladkan in ni zdrav. Poznam tudi primer, ko si je eden možakar z njim sladkal vodo in pil dneve in dneve kot sok. Pretiraval je in popil več tablet na dan. Na koncu je končal na dializi. Torej priporočenega dnevnega odmerka magnezija se ne sme prekoračiti.

Tretja rešitev je, kakšno drugo bolj zdravo sladilo, ki ni rafinirano. Recimo melasa, kokosov sladkor, agavin sirup, .... čeprav vse te bi moral še preveriti, če imajo kakšne stranske učinke. Za kokosov sladkor bi se moral še pozanimati kakšna je razlika med njim in med navadnim rafiniranim trsnim sladkorjem, itd.

Jaz sem recimo ravnokar del delati svoj jogurt iz treh litrov mleka, ki ga kupim pri lokalnem kmetu. Tako se izognem trgovinskemu jogurtu, ki vsebuje sladkor.

Z ozaveščanjem o sladkorju in posledično spremembo v prehrani, bi tako tudi razbremenili zdravstvo in čakalne vrste, ki trenutno razpada zaradi korupcije in nesposobnosti vodilnih, saj bi o svojem zdravju vedeli več kot pa nam povedo naši zdravniki. In predvsem, sebi bi prikrajšali vse tegobe in posledice, vsaj kar se sladkorja tiče in si tako podaljšali življenje na veliko žalost tistih, ki morajo plačevati ljudem penzije dolgo v starost.

Vam je že kdaj kakšen zdravnik povedal resnico o sladkorju in da holesterol ni primarni vzrok za infarkt? Vse to kar sem tukaj zapisal sem slišal in bral od zelo učenih in poštenih doktorjev iz tujine, pa še tam so redki, ampak so, naši so kakšnih 30 let za njimi.


muha je napisal/a:


Meni je farmacevtka v lekarni dejala, da ni noben problem, če vzamem preveliko dozo magnezija, da se višek spere iz telesa.


Boštjan je napisal/a:


A tako? Malo sem zmeden glede tega, ker mi je tisto zgodbo o dializi povedala moja mama, da je nekdo v našem kraju si dnevno sladkal vodo s tistimi trgovinskimi šumečimi magnezijevimi tabletami in jih popil več na dan in tako je bila vsa panična, ker jaz jemljem magnezij (podjetje viridian, UK) iz lokalne biotrgovine, kot prehranski dodatek. Rekla mi je, da so mu zdravniki v bolnici rekli, da zaradi preveč magnezija. Sedaj sem pa zmeden. Ali je moja mati narobe slišala, ali se tvoja farmacevtka moti, ali kaj drugega... Če je to res, je potem vzrok njegove dialize bil v nečem drugem. Mogoče v vsej tisti kemiji, ki jo vsebujejo trgovinske šumeče tablete? Ali kaj drugega v njegovi prehrani? Ne vem. Za C vitamin vem, da se spere iz telesa, če ga preveč zaužijemo, za magnezij pa se moram še glede tega podučiti in preveriti.

Se opravičujem, ker sem zašel s teme sliv.

P.S.: sem že našel v katerem grmu tiči zajec in ti odgovoril na zs


Plamenka je napisal/a:
Tukaj piše o predoziranju z Mg. Je pa to internetna informacija, ki se jo jemlje z rezervo.

https://www.nutris.org/prehrana/abc-prehrane/minerali/200-magnezij.html

Predoziranje magnezija

Dnevni odmerki magnezija do 350 mg veljajo za neproblematične. Visoki odmerki povzročajo drisko, slabost, izgubo apetita, šibkost mišic, psihične težave, oteženo dihanje, zelo znižan krvni pritisk in nereden srčni utrip. Še posebej so previsoki odmerki magnezija nevarni za ljudi, ki imajo oslabljeno delovanje ledvic.



muha je napisal/a:
Ja seveda, če se pretirava, so težave hitro tu, pa ne samo pri magneziju.

Plamenka: mene niti ne zanima. Odzvala sem se le zato, ker se je moja informacija tepla z navedbami Boštjana. Seveda pa lahko oddeliš, če se bo še kdo oglasil na to temo.

PS. takoj sem šla prebrat navodila na mojih tabletah in res piše, da se priporočenega odmerka ne sme prekoračiti. Torej je meni farmacevka dala vsaj dvoumno, če že ne kar napačno informacijo. Embarassed


ck je napisal/a:
Zgodbic o sladkorju je ogromno. Vsekakor njegovo pretirano uživanje ni priporočjivo že zaradi debelosti.

Vsakemu ki napiše kaj več kot tri vrstice o škodljivosti sladkorja in njegovih steklenih vlaknih, ki naj bi jih delel v žilah, pa tudi ne vem zakaj bi verjel.

Kaj pa sladkor v sadju, jagodiščju, bananah, vinski trti (grozdju), v pesi, korenju, lubanicah, mleku ..... Človek je od nekdaj užival ta živila in preživel.

Poznamo mnogo vrst sladkorjev:

Saharoza - Klasični beli in rjavi sladkor pridobljen iz sladkorne pese ali sladkornega trsa. Saharoza je disaharid, ki je sestavljen iz molekul glukoze in fruktoze.

Laktoza
Mlečni sladkor, ki je naravna sestavina mleka.

Glukoza

Dekstroza
Ta vrsta sladkorja je v grozdju

Fruktoza
Sadni sladkor, ki se nahaja v sadju.

Maltoza

Med
Naravni izdelek, ki v različnih razmerjih vsebuje glukozo, fruktozo, saharozo in maltozo.

Pa še karteri se verjetno najde.

Kateri od teh sladkorjev je škodljiv, zakaj, v kolikšni koncetraciji ter kdo je to znanstveno dokazal.

Zmerno uživanje sladkorjev pa vsekakor priporočam, že zaradi debelosti.


Žlehtnoba je napisal/a:


Laičen odgovor, pa vseeno (kolikor se spomnim še iz sr. šole): načeloma ni problema s snovmi, topnimi v vodi (zato pravijo, da se predozirat s C vitaminom ne moreš razen, če bi ekstremno pretiraval z enkratnim vnosom, kar je pa razen farmacevtskih C-vitamin tablet sila težko). Magnezij npr. ni topen v vodi; ga pa res potrebujejo določena vlakna v telesu (mišice). Če pijete Donat Mg, tam lepo piše, da imajo večjo potrebo po magneziju predvsem športniki (~ z znojenjem izgubljajo potrebne minerale v telesu - NA+, Mg+ <--- ioni kovin, ki tvorijo soli s VII. skupino periodnega sitema - najbolj tipičen primer je natrijev klorid ali po domače kuhinjska sol) - no in če teh snovi primanjkuje v telesu, se to najpogosteje kaže v mišičnih krčih ipd. (zato tudi ni najbolj primerno piti velikih količin navadne vode po težkih naporih, kjer smo se preznojili; zato obstajajo t.i. izotonični napitki, včasih pa je bila prva pomoč 1/4 žličke soli, raztopljene v kozarcu vode).

Kot je že Plamenka ugotovila, je en izmed simptomov prekomernega vnosa magnezija v telo diareja; zato se je včasih človeku, ki je trpel za zaprtjem, priporočalo pitje Donata Mg (prekomerno, a še vedno v neki razumno normalni količini).

Se pa že vnaprej opravičujem za pisanje mimo teme; tako je pač naneslo par zapisov pred mano in sem dodal svoj piskrček k debati. Embarassed

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 7:51 pm
Napisal/-a metuljc
V uvodnem citiranem zapisu Boštjana je kup neumnosti in neresnic. Da ne bo kdo vsega vzel za suho zlato.

Da navedem le tri

Če bi bili možgani sestavljeni iz 78% holesterola, bi zanesljivo ne počeli tega, kar počnejo. Bi bili le kup nedelujočega materiala, najbrž niti ne moremo reči celic.

Nikakor ni res, da je glavni vir energije za možgane maščoba, skoraj izključno je zanje vir energije GLUKOZA.

In, tole je neumnost na kvadrat: (citiram) In seveda sladkor je gorivo za kandido albicans oziroma raka = plesen, ki razjeda ljudi v notranjosti pri živem telesu. Kolikor mi je znano, Slovenija v EU vodi v številu primerov raka na prebivalstvo. konec citata
Candida albicans je gliva, iz skupine enoceličnih gliv, nikakor NI plesen. In
nima nobene povezave z rakom, ki je bolezen, ne pa, da jo enači z boleznijo. Halo?????? Papir res prenese vse, internet še več, a nebuloz pa res ni treba trositi.

Slovenija NI vodilna je pa res v gornji tretjini po obolevnosti za rakavimi obolenji. In, vse pojave rakavih obolenj pripisati uporabi sladkorja je čista neumnost.

Naj bo zadosti (zaenkrat).

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 8:40 pm
Napisal/-a Plamenka
Boštjan je napisal/a:
ck

mešaš slive in jabolka. Smile

Rafiniranibeli trsni sladkor ni enako sladkorju v sadju.

Če pa meni ne verjameš kar sem zapisal o (rafiniranem belem trsnem) sladkorju, pa poslušaj doktorco, ki je svoj študij za medicinsko doktorico opravila v Rusiji. Po petih letih delovanja kot nevrologinja in treh kot nevrokirurginja, pa je začela svojo družino, se preselila v Veliko Britanijo in opravila drugi študij in diplomo na področju človeške nutricionistike oz. prehrane. V Veliki Britaniji ima sedaj prakso nutricionistke in ne medicinske doktorice:

Dr Natasha Discusses the Real Cause of Heart Disease
https://www.youtube.com/watch?v=hjsyApLtHW8

Kdo je Dr. Natasha Campbell-McBride:
http://www.doctor-natasha.com/dr-natasha.php

Jaz sem se od nje ogromno naučil in veliko povzemam od nje. Tule pa je še več materiala:
https://www.youtube.com/results?search_query=natasha+campbell+mcbride+heart+disease+sugar

Se opravičujem še enkrat, mimo teme, a moral sem se odzvati na tale majhen napad na mojo integriteto.

Je pa dvom seveda razumljiv. Vsi smo skeptični, a vedno prepričani, da imamo samo mi prav in noben drug ne ve več od nas. ;)

Drugič raje vprašajte za vir informacij preden začnete nekoga označevati za bedaka mimo vrstic.

Eden mora orati ledino.

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 8:48 pm
Napisal/-a Boštjan
Še tukaj, če meni ne verjamete, raje najprej vprašajte za vir informacij preden začnete govoriti kaj je laž in kaj ne.

Kar sem zapisal o (rafiniranem belem trsnem) sladkorju in holesterolu povzemam od Dr. Natashe Campbell-McBride, ki je svoj študij za medicinsko doktorico opravila v Rusiji. Po petih letih delovanja kot nevrologinja in treh kot nevrokirurginja, pa je začela svojo družino, se preselila v Veliko Britanijo in opravila drugi študij in diplomo na področju človeške nutricionistike oz. prehrane. V Veliki Britaniji ima sedaj prakso nutricionistke in ne medicinske doktorice:

Dr Natasha Discusses the Real Cause of Heart Disease
https://www.youtube.com/watch?v=hjsyApLtHW8

Kdo je Dr. Natasha Campbell-McBride:
http://www.doctor-natasha.com/dr-natasha.php

Jaz sem se od nje ogromno naučil in veliko povzemam od nje. Tule pa je še več materiala:
https://www.youtube.com/results?search_query=natasha+campbell+mcbride+heart+disease+sugar

Njena GAPS dieta mi je ogromno pomagala 6 let nazaj, ko sem imel hude bolečine v črevesju, kot bi me kdo z nožem rezal in pikal. Da dolgo zgodbo naredim kratko, odločil sem se, da se ognem naši konvencionalni medicini, ki mi je za začetek hotela v rit potisniti kabel s kamero - gastroskopija (nisem pederčina in ne maram tega in ne vem zakaj bi se podrejal takšnim invazivnim in bolečim srednjeveškim postopkom, če obstajajo boljše alternativne metode, ena od njih je GAPS dieta) in kdo ve kaj še vse, sem se odločil za alternativno medicino Dr. Natashe Campbell-McBride. Navadna dieta, ki je sestavljena okoli pitja župce iz kuhanih kosti govedine in piščancev v kateri prekuhaš ogromno čebule in potem to piješ (torej stari recepti, ki so se v modernem času izgubili), mi je rešila zelo resen problem. V bistvu sem si sam pozdravil raka (ki je candida albicans), ker tako mi je en rakav pacient povedal, ki je žal umrl v bolnici, ker se je nasprotno od mene odločil za kemoterapijo, da se je pri njem rak začel s črevesnimi motnjami in bolečinami. Tako mi je umrl tudi bratranec, star 34 let pred leti za rakom, pa čeprav so ga zdravili v Nemčiji s kemoterapijo in vsem ostalim. Prav tako sosedi okoli mene umirajo zaradi raka, pa mame od prijateljev, itd. tako da odločitev, da zaupam svoje zdravje alternativni medicini ni bila težka. Bil pa sem tudi zelo trmast in vztrajal na svoji odločitvi, seveda po večdnevnem in sedaj že večletnem izobraževanju na lastno pest. Izstopil sem iz matrice, če hočete, za kar je bilo na začetku potrebnega veliko poguma.

Rahle težave imam še danes, ker strupeni trgovinski prehrani (plastične kancerogene embalaže, toksini, težke kovine, pesticidi,...) se skoraj ne moreš ogniti, razen če si 100% samostojen in samozadosten kmetovalec. A te težave skozi leta odpravljam z alternativno medicino. Recimo en teden nazaj sem začel nabirati regratove korenine, jih sušiti, drobiti v prah in piti z vodo. Tudi zelo pomaga. Ta regratov pripravek mi daje tudi ogromno energije sem opazil. Prav uživam, ko plejem plevel na njivi in obenem iščem regrat med njim. Smile

Tako da moje znanje izvira iz lastnih izkušenj in predvsem v večletnem iskanju informacij kako odpraviti moje tegobe.

Mimogrede regrat uravnava tudi sladkor v krvi, je dober za diabetike in še marsikaj drugega. Tole o regratovi korenini mi je pa zaupal nekdo drug, ki je s tem pripravkom svoji ženi ali mami (ni hotel povedati, samo namignil je, da je ženska) pozdravil raka na dojki, rami in na glasilkah.

Tako sedaj veste. Ne bi mi bilo potrebno razkriti vseh teh zasebnih podatkov in osebnih stvari, vendar, da boste vedeli, da nisem "po župi priplaval." Sicer pa ne vem zakaj bi to bila skrivnost. Rak ni tak bavbav, če veš kako ga zdraviti s tem kar je v naravi in je ZASTONJ. Zato pa nočejo, da imamo to znanje. Rak je drag biznis. Vsak se naj odloči po svoje. Tudi ni skrivnost, da uradna medicina vsega tega kar sem naštel ne priznava in ne bo nikoli priznala, ker bi ji to okrnilo biznis. In nisem edini s tem znanjem. Vedno več zgodb slišim kako so si ljudje okoli mene pozdravili raka ali sovjim bližnjim. Eden recimo s thc oljem od konoplje, itd.

Skratka, rafinirad trsni sladkor ni vredu in je izvor marsikatere tegobe.
Nazadnje urejal/a Boštjan 25 Avg 2019 18:58; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 8:52 pm
Napisal/-a ck
Boštjan

Naj mi bo oproščeno, a poglobljeno razpravljati o stvareh na podlagi objav v "zanstveni publikaciji" youtube, je malce preveč naporno zame. Grem raje češple obirat._________________lp

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 8:55 pm
Napisal/-a krnekdo
Citiram:
In seveda sladkor je gorivo za kandido albicans oziroma raka = plesen, ki razjeda ljudi v notranjosti pri živem telesu. Kolikor mi je znano, Slovenija v EU vodi v številu primerov raka na prebivalstvo.


Dej ne bluzi!

Citiram:

Po drugi strani, rafiniran sladkor zaradi mikro steklenih vlaken, ki jih vsebuje in ostalih ostrih mikro nečistoč, poškoduje notranjost sten v žilah po katerih se pretaka, ko je zaužit.


Dej ne bluzi

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 9:03 pm
Napisal/-a Boštjan
krnekdo

Sami argumenti, ni kaj. Če je tvoj edini argument, daj ne bluzi, potem ti lahko samo postavim ogledalo. Kako ste prijazni...človek vam dobro hoče, večina pa takoj udari, ko sliši nekaj kar je izven njihove indoktrinacije. Pa hirajte v našem crknjenem zdravstvenem sistemu in uživajte v kemoterapiji. Vaša izbira, butalci!

Krnekdo, to o rafiniranem belem trsnem sladkorju je povedala Dr. Natasha Campbell-McBride, ki je med drugim študirala na Cambridge-u. Jaz njo povzemam.

ck

Youtube je samo medij. Dr. Natasha Campbell-McBride pa je učen človek katere intervju je bil objavljen na youtube, tako kot bi recimo bil na televiziji. Je to res tako težko za razumeti. Daj na stran svoj egotrip in poslušaj intervju...mogoče pa angleško ne razumeš, pa te je sram povedati, je to problem?

drug vir:
https://oneradionetwork.com/health/natasha-campbell-mcbride-heart-disease-what-it-is-and-what-it-is-not-february-24th/

"Dr. Natasha Campbell-McBride holds a degree in Medicine and Postgraduate degrees in both Neurology and Human Nutrition. In her clinic in Cambridge she specializes in nutrition for children and adults with behavioral and learning disabilities, and adults with digestive and immune system disorders."

Meni je znanje nevrologinje, nevrokirurginje in nutricionistke, ki danes dela v svoji kliniki v Veliki Britaniji, v Cambridgeu pomembno, ostali pa ste verjetno bolj starejši in imate vkoreninjeno staro zmotno učenje o holesterolu in ostalih rečeh, ki jih, če spremljate seveda, znanost počasi zavrača. Saj tudi o sladkorju prihaja resnica na dan, Rtv je že imel dokumentarec o njem pred meseci, samo ga nobeden verjetno ni gledal, tudi jaz sem ga zamudil.

Primer glede jajc, včasih so nam govorili, da ne smemo jesti surovih kurjih jajc ali kakorkoli pripravljenih, danes pa so nove študije pokazale, da so se motili in da je holesterol, ki ga vsebujejo kurja jajca (ki se prosto pasejo zunaj na soncu) zdrav za telo (HDL). Naši stari ljudje so že vedeli, medtem ko so zdravniki in znanstveniki bluzili, danes pa spet odkrivajo toplo vodo, ki so jo naši stari ljudje že poznali. Moja pokojna stara mati je vsak dan zjutraj na tešče popila surovo kurje jajce, pa je živela 92 let.
Nazadnje urejal/a Boštjan 25 Avg 2019 20:02; skupaj popravljeno 2 krat

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 9:15 pm
Napisal/-a Boštjan
krnekdo je napisal/a:
Citiram:
In seveda sladkor je gorivo za kandido albicans oziroma raka = plesen, ki razjeda ljudi v notranjosti pri živem telesu. Kolikor mi je znano, Slovenija v EU vodi v številu primerov raka na prebivalstvo.


Dej ne bluzi!

Citiram:

Po drugi strani, rafiniran sladkor zaradi mikro steklenih vlaken, ki jih vsebuje in ostalih ostrih mikro nečistoč, poškoduje notranjost sten v žilah po katerih se pretaka, ko je zaužit.


Dej ne bluzi


Še to:

Uradna EU statistika
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/pdfscache/37360.pdf

Pojdi na drugo stran, poglej tabelo in poišči Slovenijo. Procentualno gledano vodimo v moški populaciji v umrljivosti za rakom, ženske pa so na tretjem mestu, takoj za Irsko in Dansko, ki si delita prvo mesto v tej kategoriji. Za 0.2% so zgrešile prvo mesto. Pod tabelo pa imaš zapisano tudi v besedi.

Kot vidiš, ne bluzim. To je bilo omenjeno tudi v Dnevniku, v Odmevih, itd.

Objavljeno: Ne Avg 25, 2019 10:15 pm
Napisal/-a metuljc
Boštjan je napisal/a:
krnekdo

Sami argumenti, ni kaj. Če je tvoj edini argument, daj ne bluzi, potem ti lahko samo postavim ogledalo. Kako ste prijazni...človek vam dobro hoče, večina pa takoj udari, ko sliši nekaj kar je izven njihove indoktrinacije. Pa hirajte v našem crknjenem zdravstvenem sistemu in uživajte v kemoterapiji. Vaša izbira, butalci!

.

Vzdrži se žalitev, prosim.

In, če ti misliš, da je izobrazba, ki s(m)o jo nekateri pridobili na naših naravoslovnih fakultetah indoktrinacija, potem lahko rečem le, da...… ah, se strinjam s krnekdo, ne bluzi.