Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2020

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Paprika 2020

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi nekaj novih paprik imam že za novo sezono:
Devetka
Amanda
Karamela
Candy Cane F1

Za to zadnjo me zanima, če jo je kdo že gojil. Na slikah je videti zelo dekorativna.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, glavna sorta pri meni bo verjetno še nekaj časa Ljubov dlan. Mini oranžne paprike in kakšen rdeč "zvonček" tudi ne bodo izostali.

Poskusno sem naročil še seme rumene sorte Golda F1 ( https://www.ebay.co.uk/itm/VEGETABLE-SWEET-PEPPER-GOLDA-F1-20-SEEDS/281121578967?epid=1856470098&hash=item417426dfd7:g:4ZkAAMXQXMRR7ovc )

Iščem še kakšno zanesljivo oranžno ali rdečo, mesnato, okroglo/kvadratasto sorto.
Dve leti sem imel zdaj Sungold, amapk me ni prepričala. Saj okus je bil dober, ampak rodnost pa ni bila ravno briljantna.
Pa še bolezni in škodljivci so jo imeli tudi zelo radi.
Uporabniški avatar
Plamenka

Sorto Gourmet si že gojil? Meni je všeč.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ne še. Izgleda zanimiva. Si naročala pri Hrvatici ? Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

Ne, enkrat sem jo kupila pri nas, enkrat pa mi je semena dala Ivčk. Zdaj bom morala nekje dobiti nova semena, ker jih nisem izolirala. Tista, ki jih imam, pa ne vem, če bodo še kalila.
Ravno gledam po internetu, če še prodajajo semena pri nas, pa ne najdem.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

AB, imam semena od oranžne. Nimam prav veliko, nekaj jih pa bo. So potomci Big mame. Rodi ok, je mesnata in sladka. Nisem imela izolirano, samo sadim na drugo stran vrta.

Če želiš, ti jih pošljem. Samo res nimam veliko.

Irena
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Ima kdo idejo, katera paprika bi uspevala v našem sibirskem koncu?
Rasti mora tudi pri nižjih temperaturah oziroma temperaturnih nihanjih, zgodaj narediti plodove in imeti ustrezno rodnost.
Sedaj imam na voljo tri visoke grede z dobro zemljo, voda za zalivanje je pa tudi blizu. Ni hudir, da mi ne bi enkrat uspelo...

Nismo izbirčni glede okusa, barve in oblike, vse pospravimo. Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tista "nepekoč zvonček", ki brbr dela se v november je ze kandidatka. Ogromen grm, zelo poln, takega se videla pri njej.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni so najzgodnejše navadne bele babure (Šorokšari, Jerneja in podobne). Dovolj zgodaj pričnejo zoreti, da se do jeseni nabere kar lepa bera. Barvastih velikih ne gojim več, saj je pred ohladitvijo dozorelo le prvih par plodov, naslednje so že zakrnele v rasti.
Odgovori