Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajote v kisu
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Čajote v kisu
(Prenos iz arhiva)
Recept za za slavno vložnino, ki nam je zaposlila sive celice in brbončice.
Potrebujemo:
- ustrezno količino čajot
- 1 liter kisa
- 4 litre vode
- 12 dag soli
- 20 dag sladkorja
- cel poper
- šalotko
- pehtran
- komarček
- gorčično seme
Priprava:
Čajote olupimo in naribamo. Prevremo kis, vodo, sol in sladkor.
Ko se tekočina ohladi, dodamo naribane čajote, poper, koščke šalotke, pehtranove lističe, komarček in gorčično seme.
V pekač damo vodo, krpo in nato kozarce.
Pasteriziramo pri 170°C, nato pri 150°C eno uro.
Dober tek!
Potrebujemo:
- ustrezno količino čajot
- 1 liter kisa
- 4 litre vode
- 12 dag soli
- 20 dag sladkorja
- cel poper
- šalotko
- pehtran
- komarček
- gorčično seme
Priprava:
Čajote olupimo in naribamo. Prevremo kis, vodo, sol in sladkor.
Ko se tekočina ohladi, dodamo naribane čajote, poper, koščke šalotke, pehtranove lističe, komarček in gorčično seme.
V pekač damo vodo, krpo in nato kozarce.
Pasteriziramo pri 170°C, nato pri 150°C eno uro.
Dober tek!