Nemirni prsti

crtj-admin
Site Admin

Nemirni prsti

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Na 10cm globine je T18 stopinj. Sadike ravno prave,čajote hočejo ekspodirat, vremenska napoved brez minusa, vrtičkarji tukaj okrog s posajenim fižolom, tudi paradižniki vmes, bučke, kumare. Prsti me srbijo in tisti prst, ki grozi z ledenimi možmi na drugi strani, se zdi nerealen. Kaj pravite oz. kaj že imate posajeno/posejano? Če se je lani vse zavleklo za kak mesec, letos izgleda tole kar preveč vabljivo.
Pazite nase
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Hehe, tudi mene zelo srbijo prsti. Sadike paradižnika kričijo, da imajo dovolj stiskanja v lončkih. Utrjene so, daj so odzunaj odkar sem jih prepikirala. Pa še kar okrevam. Rekla sem si, da bom ene par usadila, vseh ne upam. Kar se ostalega tiče, fižol nameravam posadti po tem dežju, enako kumare in bučke. Paprika in jajčevec po 15.5.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si še ne upam. Lahko, da bo temu toplemu obdobju sledilo hladno in deževno. V rastlinjak, to bi že, na prosto pa nikakor ne.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

O, Muha, kot da bi mi nastavila desno rame. Po tejle plohici letim zasaditi ta mali rastlinjaček.
Lp
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pri nas so

- plodovke v glavnem že parkirane v rastinjaku (po potrebi gre not kalorifer prek noči)
- špinača na odprti gredici
- fižol, krompir, grah in čebula na njivi (prvi junaki začenjajo prihajati ven)

Na čakanju so še:

- nekaj paradajzkov in kumar za rezervne dele, če bi to bilo potrebno
- sladka koruza, melone in zimske buče, ker zaradi pretiravanja z drugo robo trenutno nimam ideje, kam jih dati
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam posajeno vse, razen plodovk in večine fižolov. Le en majhen košček Čuda Piemonta sem si že upal nekaj dni posejati.
Tudi ne bo hude škode, če teh 60 semen premine.
Paradižnike na prosto bom enkrat po 10 maju verjetno, če bo napoved ugodna, takrat tudi ostal fižol.
Jajčevce in paprike še kakšen teden kasneje; nazadnje pa melone in lubenice, šele zadnji teden maja ali celo na začetku junija.

Malo je odvisno tudi od razvoja sadik. Pri paradižnikih in paprikah se mi zdi, da je fino, če posadiš že kar močne sadike, po možnosti z že kakšnim cvetnim popkom.

Mimogrede ...Me je danes ena sodelavka spraševala, če imam kakšno sadiko lubenice viška. Menda je iskala v bližnji vrtnariji, pa niso imeli, ker so že vse zmanjkale !?!

Sadike lubenic pri nas prodaj že aprila je prav ena barabija !
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Podobno čakam s plodovkami in fižolom do srede maja. Sem že toliko stara, da je prav, da upoštevam modrost starih_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri nas je komanda, da se jih naslednje par dni tudi "sonči" ne - veter preveč potegne, se boji(mo), da jih polomi. Wink
Odgovori

Vrni se na “Čvek”