Gartlc klepet - 4. virtualno srečanje, torek, 19. 5. 2020

crtj-admin
Site Admin

Gartlc klepet - 4. virtualno srečanje, torek, 19. 5. 2020

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Počasi se vračamo v običajno (upajmo) življenje in bliža se dan, ko se bomo lahko varno srečali v živo. A bomo do takrat še nekaj tednov počakali, da se razmere stabilizirajo, da Melona odpre svoj lokal. V juniju, čeprav najverjetneje še ne 1. torek v mesecu, bomo praznovali 7. rojstni dan našega ljubega Gartlca. Ja, hitro je minil čas od onih dni, ko smo tam v kotu terase "našega" lokala, kjer smo v predkoronskih časih kofetkali, snovali tale naš virtualni dom. In uspeli.

No, da nam bo čakanje na druženje v živo lažje in hitreje minilo, se bomo še naprej do takrat družili virtualno. Kot doslej, ob torkih, ob 18.30.

Tokrat nas bo BorutL s fotografijami in besedami popeljal v majsko cvetoči in zeleneči Kraljevi botanični vrt KEW GARDENS v Londonu.

Kot doslej se dobimo na linku, ki ga imate že od vašega prvega srečanja. če ga je kdo izgubil ali se nam bo kdo pridružil na novo (in veseli ga bomo), lahko link do srečanja in navodila dobi pri muhi, po ZS do torka, nekje do 16. ure.

Nekako tako naj bi teklo srečanje: prve pol ure vsesplošen klepet, potem bo besedo prevzel BorutL, mi se bomo pa prepustili užitkom ob njegovih besedah in fotografijah. In, seveda, sledil bo čas za morebitna vprašanja (bo kar sam na začetku povedal, če bodo vprašanja možna tudi med predavanjem ali ne), pa spet klepet. Dokler bo kdo pač zdržal z nami. Wink

Pridružite se nam, luštno nam bo, zagotovo.

Prijave niso potrebne. Lahko pa še koga povabite, zadnjič smo na klepetu malo pametovali o tem, da nekatere pogrešamo. Embarassed

Do videnja (ali vsa slišanja) na video srečanju - lep pozdrav.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi 4. zoom srečanje je za nami. Hvala Borutu za čudovito predstavitev botaničnega vrta in nekaterih manj ali nepoznanih rastlin. Nekatere smo danes pogrešali, nekaj pa jih je prišlo prvič.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Včeraj je bilo še posebej zanimivo. Ogled botaničnega vrta z vodenjem, udobno iz stola. Very Happy Čeprav bi te lepote zaslužile, da si jih ogledamo peš in v živo. Samo kaj, ko bi se bilo potem tako težko odtrgati od tam. Ko bom na loteriji zadela milijon evrov, vas vse za en cel teden popeljem tja.Wink Laughing

BorutL, hvala!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala, BorutL. Še kdaj bi rekla. Še kaj. Od tam ali od drugod.

In, naj kar napovem naslednje srečanje, v torek, 26. maja. Plamenka nas bo popeljala v svet paradižnikov. Pa poklepetali bomo, seveda.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, metuljc, da si me poklicala in spomnila na druženje (sem pozabila). Super sprehod po botaničnem vrtu, BorutL. Spoznala sem kar nekaj novih rastlin in napasla oči ob gledanju krasnih fotografij._________________naredimo svet lepši
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Res je bilo krasno. Kamorkoli grem, če je le priložnost, obiščem botanični vrt. In čeprav je marsikateri zelo lično in vzorno urejen, se z velikostjo in raznolikostjo verjetno težko primerjajo s Kew-jem. Nenazadnje se tam grejo tudi povsem resno znanost in ohranjanje vrst (semenska banka, testi kaljivosti, vzgoja rastlin ....). Kew je že dolgo na mojem seznamu "nujnih" destinacij z minimalno dvema dnevoma obiska.
Muha, upam, da si "žena beseda", da ne boš potem pobrisala tistega Laughing . Se že vnaprej prijavljam za mesto na letalu/avtobusu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

greeny je napisal/a:

Muha, upam, da si "žena beseda", da ne boš potem pobrisala tistega Laughing . Se že vnaprej prijavljam za mesto na letalu/avtobusu.

Kar rečem in napišem zdrži. Samo .... treba bo začeti kupovati srečke. Wink Laughing
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Hvala vsem, muhi pa - definitivno srečko kupit. Very Happy
(drugače iz te moke pač ne bo kruha, kvas gor al dol).
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

BorutL najlepša hvala za prijeten večer, prekrasne slike in lepo predavanje. Jaz sem uživala. Se pa že veselim drugega torka.

Hvala Ana
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”