Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sadike paradižnika

crtj-admin
Site Admin

Sadike paradižnika

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
ivob

Odgovor Napisal/-a ivob »

Pozdravljeni,

Ker je sezona že precej napredovala mi pa smo vrt šele dobili iščem ali kupim sadike
paradižnika. Zelo rad bi za naš novi vrt imel sadike:
-Rab srce
-Rab orjak
-Dolenjski domači
-Opalka
-Romeo
-vaš predlog za moj novi vrt.

Ker se zavedam, da je pridobitev sadik manj verjetna od kakšne izmenjave semen vas
prosim tudi za nasvet katere sadike kupiti v prosti prodaji po raznih trgovinah.
Kaj bi naprimer vi posadili, če bi sadili samo 3 vrste paradižnika?

http://forum.gartlc.si/gartlc-about5617.html
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Žal nimam nobene od zgoraj naštetih.
Ker pa si iz Ljubljane ti svetujem Botanični vrt.Tudi sama sem mnogoo let nazaj ravno pri njih kupila prve pisane sadike paradižnika .

Na samo 3 sorte se res težko omejim,če bi rekel 30 sort,potem bi šlo lažje.

Pa vendar če malo pomagam bi od češnjevcev rekla Iva's Red Berry,od rumenih Sweet Bewerly in od temnih Black Cherry.Vsi so češnjevci ,vsi sladki in v mojem vrtu stalnica._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za otročičke nujno rabiš kak češnjevec, da ga bodo obirali ob obisku vrtička. Notranjka ti je dobro svetovala.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz bi kot "nujno" posadil Datterino. Pa kak San Marzano.
Oboje dobiš po vrtnarijah.
ivob

Odgovor Napisal/-a ivob »

Hvala za odlične nasvete! Jih bomo upoštevali.
Odgovori