Stran 1 od 1
Jajčevci 2022
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Če Jul 21, 2022 3:28 pm
Napisal/-a mfranc
Jajčevci 2022
Kar verjeti ne morem da do 21.7. še ni teme .....
Jaz letos gojim samo tri sorte, po eno sadiko. Tako mala družinica smo, jih je hitro preveč. Pa tudi pri jajčevcih sem ugotovil,
da pri sortah ni veliko zanimivih novosti. Bom pa probal z F1 sortami, da vidim, ali so bolj odporni na bolezni, bolj rodijo ...
Jih je pa veliko sort; dolgi, okrogli, jajčasti, hruškasti, itd.
Če upoštevam še barvne različice, je izbor "pravi ognjemet" - za vsakogar nekaj
sami kapitalci :-)
Levo in desno je klasika pri nas, Black Beauty.
Drugi z leve je jajčevec Giralda F1
Tretji z leve je jajčevec Rania F1_________________mfranc
Objavljeno: Po Jul 25, 2022 11:41 am
Napisal/-a GrGr
Oja, letos je vreme kot naročeno za jajčevce! Na polno rastejo & dozorevajo na vrtu in prvič poskusno v večjem koritu, vročina jim paše.
Sem ravno danes ugotavljal, da jih bo treba začet jest vsak drug dan - kar ne bo problem sploh
Objavljeno: So Avg 13, 2022 10:05 pm
Napisal/-a matejos
A obstaja v naravi lepša bela barva od te?
Pri nas doma kuharijo ne zaupamo slovenskim receptom, ki so večinoma slabi in destruktivni do sestavin, ampak se še največ držimo tistih, ki znajo kuhati, tj Italijanov in Azijcev. Jajčevce, paprike, bučke v precej velikih kosih popražimo na hitro v woku. Proti koncu par daterinov/češnjevcev različnih barv. Maksimalno 3-5 min priprave na največjem ognju, kar ohrani teksturo in barvo. Z malo sojine omake, kot priloga testeninam, zraven paše tudi mladi sir in parmezan, podobno pasti primaveri._________________NM
Objavljeno: Če Nov 17, 2022 2:04 pm
Napisal/-a mfranc
Včeraj sem pobral še zadnje paprike, večinoma babure. Pa dva zrela jajčevca, eden pa napol zrel, pravzaprav napol pobarvan.
Ta me zanima; ali tudi odtrgan jajčevec še dozori do uporabnosti?_________________mfranc
Objavljeno: Pe Nov 18, 2022 10:50 am
Napisal/-a brbr
Sicer nimam pojma. Gotovo pa je za poizkusit. Jaz bi ga zaprla v steklen kozarec in hranila na sobni temperaturi. Tako shranjevanje z dozorevanjem se pri meni odlično obnese s paprikami, čiliji. Tudi paradižniki se zelo dolgo obdržijo._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Pe Nov 18, 2022 11:04 am
Napisal/-a GrGr
Hm, kaj pa je nezrel jajčevec? Meni so prima v vseh stadijih + mnogo boljši je nezrel, kot prezrel ;-)
Objavljeno: Pe Nov 18, 2022 4:03 pm
Napisal/-a mfranc
Evo, takole sem rešil. Gospodinjski, manjši boks, ki se skoraj neprodušno zapre.
Bom dodal še nekaj pelatov, da bo testiranje bolj raznoliko .
_________________mfranc