Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2023
-
- Site Admin
Paradižnik 2023
(Prenos iz arhiva)
Srečno in zdravo 2023 vsem ljubiteljem paradižnika
Ker še nismo odprli novega foruma ,vprašam kar tule.
Balkonski temni paradižnik.
Bi katero sorto priporočali?
Nisem še nič raziskovala po ponudnikih na spletu in niti ne zasledila prejšnjo sezono.
Nekje vmes sem slučajno našla Zebra Cherry,vendar imajo drugje to sorto zavedeno kot navadni češnjevec._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Ker še nismo odprli novega foruma ,vprašam kar tule.
Balkonski temni paradižnik.
Bi katero sorto priporočali?
Nisem še nič raziskovala po ponudnikih na spletu in niti ne zasledila prejšnjo sezono.
Nekje vmes sem slučajno našla Zebra Cherry,vendar imajo drugje to sorto zavedeno kot navadni češnjevec._________________~~~~****~~~~****~~~~
Mislim, da imam Zebra Cherry. Sicer nisem prepričana, ker sem seme pobrala iz plodu, ki sem ga dobila nekoč, nekje za kosilo. Plodovi so enaki kot na slikah.
Ta paradižnik je kar visok - malo preraste standardno paradižnikovo palico. Rast je bolj kompaktna, ni tako razvejan. Zori srednje zgodaj. Plodovi so čvrsti, z malo tršo lupino. nagnjeni so k pokanju.
Še slikica: levo "zebra Cherry", desno Black Cherry
_________________naredimo svet lepši
Ta paradižnik je kar visok - malo preraste standardno paradižnikovo palico. Rast je bolj kompaktna, ni tako razvejan. Zori srednje zgodaj. Plodovi so čvrsti, z malo tršo lupino. nagnjeni so k pokanju.
Še slikica: levo "zebra Cherry", desno Black Cherry
_________________naredimo svet lepši
brbr je napisal/a: |
Mislim, da imam Zebra Cherry. Sicer nisem prepričana, ker sem seme pobrala iz plodu, ki sem ga dobila nekoč, nekje za kosilo. Plodovi so enaki kot na slikah. Ta paradižnik je kar visok - malo preraste standardno paradižnikovo palico. Rast je bolj kompaktna, ni tako razvejan. Zori srednje zgodaj. Plodovi so čvrsti, z malo tršo lupino. nagnjeni so k pokanju. |
Hvala brbr,seme tega imam.
Bom tega dala letos v korito in poročam.
Ker je res precej razvejan je do sedaj pri meni rastel kar prosto v gredi.
Sicer se bojim da so njegove veje precej predrobne in premalo kompaktne in kakšnega hudega vetra najbrž ne bo prenesel.
Poročam tekom sezone kako se obnese._________________~~~~****~~~~****~~~~
rok82 je napisal/a: |
lp.Imam eno prošnjo.Iz katere spletne strani naročate semena.Moja so že stara in jih imam namen zamenjati z novimi.Hvala za pomoč in odgovore.lp |
Tule malo več napišemo o nakupih:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about4260.html_________________~~~~****~~~~****~~~~
-
- Kraj: Domžale
Letos bom posejal prvič te sorte, katere sem dobil iz tujine:
- Blue Keyes
- Great Purple White
- Furry Red Boar
- Mila
- Extravagante Rouffiange
- Cuban Salami
- Pascal de Picardie
- Plan 9 from Outer Space
- Potato Lead Variegated
- Rebel Starfighter Prime
- Indigo Pear Drops
Ima kdo mogoče kakšen semenček za oddati of SGT Pepper's?
- Blue Keyes
- Great Purple White
- Furry Red Boar
- Mila
- Extravagante Rouffiange
- Cuban Salami
- Pascal de Picardie
- Plan 9 from Outer Space
- Potato Lead Variegated
- Rebel Starfighter Prime
- Indigo Pear Drops
Ima kdo mogoče kakšen semenček za oddati of SGT Pepper's?
Danes popoldne ali jutri bom posejala paradižnike 42 Days, za zgodnjo rabo. Rad bi vzgojila ene 8 rastlin.
Imam semena (lastna pridelava) sledečih paradižnikov:
Semena 2022
- Super Roma
- San Marzano nizek
- Piccadilly
- Zebra Cherry
- Sanka
- Boni MM
- Gigant
- Lučo
- Tasmanian Chocolate
- 42 Days
Semena 2019, 2020, 2021
- Kalinka Malinka
- Zagatka
- Balkon Sauber
Večino jih bom sejala, vseh pa verjetno ne. Izbora še nisem naredila.
Če bi kdo želel kakšno seme, naj pove...._________________naredimo svet lepši
Imam semena (lastna pridelava) sledečih paradižnikov:
Semena 2022
- Super Roma
- San Marzano nizek
- Piccadilly
- Zebra Cherry
- Sanka
- Boni MM
- Gigant
- Lučo
- Tasmanian Chocolate
- 42 Days
Semena 2019, 2020, 2021
- Kalinka Malinka
- Zagatka
- Balkon Sauber
Večino jih bom sejala, vseh pa verjetno ne. Izbora še nisem naredila.
Če bi kdo želel kakšno seme, naj pove...._________________naredimo svet lepši