Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sadike malin Enrosadira

crtj-admin
Site Admin

Sadike malin Enrosadira

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Konec aprila dobim sadike malin sorte Enrosadira.
Ker je bilo po neki normalni ceni možno kupiti samo 60 sadik v kompletu bom višek prodala.

Predvidevam, da jih bo na razpolago ostalo cca 30-40, točno bom vidla, ko vse zasadim.

Cena 2.5€ na sadiko.
Prevzem bo možen v Nazarjah, Mozirju, po dogovoru tudi v Velenju ali kje drugje.

Javim, ko jih prejmem.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vsekakor me zanimajo, vsaj 4 sadike. Prosim, računaj name. Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Če ti na koncu ostane recimo pol te količine, lahko jaz poberem. Ni da res posebej želim, tako da imajo drugi prednost, vsekakor pa jih imam kam dati.

Ali ti je znano, kakšna je oblika rasti - bolj razvešena, bolj pokončna-samostoječa? Berem "very vigorous growth", kar me napeljuje bolj na prvo.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Imela bi 10 sadik tvojih malin, če še niso vse "prodane".

Lepo bodimo, Mil
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Nič ne bom strašila, cena je ugodna, jaz sem dala 10 € pozimi za eno sadiko.
Sedaj pišem to, kar sem dobila: da mlad par iz Poljanske doline s to sorto ni zadovoljen, baje so nezrele bele jagodke na plodu, da še za sok niso te maline dobre. ta mladi par ima nasad in prodaja maline. Kot pravim, nimam z njo izkušenj, verjetno je odvisno tudi od podnebne pestrosti Slovenije. Če bo res pol zrelih, pol belozelenih na plodu, bodo šle pri meni ven.

pa sem jih kupila nekaj in Polko vrgla ven Evil or Very Mad, ker opisi so odlični._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Enrosadira je po mojem razumevanju dandanes vodilna plantažna sorta v severni Italiji... zdaj okej če bi šlo za južno, bi še rekel, da je pri nas morda premalo sončno, tako pa hm.

Po drugi strani je res, da se prav tako moderna sorta Kweli pri meni sploh ni obnesla - plodovi so se razsipali, čim si jih malo grdo pogledal.

A potem tudi Polko prodajaš ali si jih skompostirala Smile
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ne prodajam Polke, Enrosadire tudi ne, slednjo sem kupila šele zadnjo zimo, prvo metala ven tam, kjer sem sadila drugo.

saj pravim, moje izkušnje bodo letos, če bodo, seveda. Mislim pa v prihodnosti obiskati mlada pridelovalca v Poljanah in ju vprašati, ali prodajata kakšno sadiko, s katero sta zadovoljna, če me ne bosta pregnala zaradi vprašanj.
ampak to podnebje je res drugačno od našega v NM, tudi zemlja je tukaj bolj primerna za maline._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Oprosti, sem te zamenjal s prvotno avtorico.

Jaz poznam prav tako mlad par, ki sta nekje okoli mislim da Laškega, imata pa Amiro, sta bila pred leti pri meni. Moram ju prav pocukati, kako gre.
Odgovori