Stran 1 od 1
Špageti po Siciliansko
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Pe Maj 12, 2023 10:18 pm
Napisal/-a Andrej B.
Včasih, ko so deževni dnevi se rad spravim v kuhinjo in kaj ustvarjam.
Tokrat sem se lotil preproste jedi, katero sem videl pred časom na TV, ko je bila oddaja o potovanju po Italiji.
Pa pojdimo k receptu...za nekje 3 osebe.
Potrebujemo:
3 ali 4 stroke česna
3 ali 4 vejice peteršilja
1 čajno žličko mlete paprike
1 čajno žličko grobo mlete "tucane" paprike
4-5 kose češnjevega paradižnika
3 žlice olivnega olja
Postopek:
Česen in peteršilj na fino sesekljamo ( kot za tržaško omako) , dodamo papriko in vse skupaj premešamo v hladni ponvi.
Dodamo češnjev paradižnik, ki ga narežemo na četrtinke, ali bolj in ga skupaj z oljem dodamo v ponev.
Vse skupaj premešamo in nato na štedilniku segrejemo do faze vrenja olja, nakar takoj odmaknemo, da česen ne zagreni.
Lotimo se kuhanja špagetov po običajnem postopku.
Ko so špageti kuhani, jih odcedimo in v primerni posodi vse skupaj z pripravljeno omako zmešamo.
Jed je pripravljena....pa dober tek !
Objavljeno: Pe Maj 12, 2023 10:34 pm
Napisal/-a muha
Enostavno in gotovo okusno!
Preizkusim, ko bodo dozoreli moji češnjevčki.
Objavljeno: So Maj 13, 2023 9:22 am
Napisal/-a brbr
Odlično. Se mi cedijo sline.
Pri nas radi naredimo testenine "alla arabbiatta". Podobno kot tvoj recept, samo namesto paprike se uporabi čilije._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: So Maj 13, 2023 10:57 am
Napisal/-a Andrej B.
brbr je napisal/a: |
Odlično. Se mi cedijo sline.
Pri nas radi naredimo testenine "alla arabbiatta". Podobno kot tvoj recept, samo namesto paprike se uporabi čilije. |
Re se dodajo lahko čiliji, samo bi potem pri nas bilo samo za mene.