Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

svežo oprano repo

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

svežo oprano repo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Prispevkov: 2431
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

prodam svežo oprano cilindra repo, vzgojeno gnojeno lani s konjskim gnojem, letos nič škropljeno, sem ročno pobirala polže in nekaj črnih gosenic. preveč sem je sejala.

cena 0,5 €/kg._________________Lp, Živa
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kupim ene dva kilograma. Bi se rada preizkusila v kisanju repe. Se meniva na ZS, a ne?_________________naredimo svet lepši
živa
Prispevkov: 2431
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

brbr,

v petek bom v lj tam okoli 13 h, se kar na mobi, prav?_________________Lp, Živa
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Kupim ene dva kilograma. Bi se rada preizkusila v kisanju repe. Se meniva na ZS, a ne?


Malo več bi bilo pametno, to ne bosta niti dva polovična kozarčka. Wink
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

živa je napisal/a:
... preveč sem je sejala.
...


Sveže oprana cilindra repa je seveda zelo dobra stvar. In od viška glava ne boli ...

Pri nas gredo viški na razrez (cilindra je kot nalašč za rezanje na salamoreznici ), na tanko narezane rezine pa v sušilec. Tako dobiš repin "čips".
Zelo dobra stvar za prigrizek, narezek, tudi za hranjenje v shrambi, kleti (zdrži celo leto). Konec koncev pa jo še vedno lahko kadarkoli skuhaš - "šnitasta" repa je (zame) čudovita jed.
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hm, ... dobro ste me spodbudili. Saj lahko zdrži tudi v shrambi nekaj časa, a ne?

Problem je, ker je pri nas nismo vajeni jesti drugače kot kislo. Lani sem sicer naredila eno jed. Nam je bila, sicer, všeč, a kakšnega posebnega navdušenja nad njo ni bilo.

Živa, super. Bom danes še malo razmislila o količini in ti javim (še danes). Se veselim jutrišnjega snidenja._________________naredimo svet lepši
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr, saj tudi kisla repa zdrži nekaj let, se jo splača vzeti malo več.
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, saj ne da bi bila skeptična do kisle repe. Bolj sem skeptična glede mojega (ne)znanja kisanja. Povsod slišim, da je repo težje dobro skisati kot zelje. Zato jo letos želim pripraviti samo kozarček, tako za probo..._________________naredimo svet lepši
Odgovori