Stran 1 od 1
svežo oprano repo
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: To Nov 28, 2023 8:53 am
Napisal/-a živa
prodam svežo oprano cilindra repo, vzgojeno gnojeno lani s konjskim gnojem, letos nič škropljeno, sem ročno pobirala polže in nekaj črnih gosenic. preveč sem je sejala.
cena 0,5 €/kg._________________Lp, Živa
Objavljeno: To Nov 28, 2023 5:10 pm
Napisal/-a brbr
Kupim ene dva kilograma. Bi se rada preizkusila v kisanju repe. Se meniva na ZS, a ne?_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Sr Nov 29, 2023 11:29 am
Napisal/-a živa
brbr,
v petek bom v lj tam okoli 13 h, se kar na mobi, prav?_________________Lp, Živa
Objavljeno: Sr Nov 29, 2023 12:41 pm
Napisal/-a metuljc
brbr je napisal/a: |
Kupim ene dva kilograma. Bi se rada preizkusila v kisanju repe. Se meniva na ZS, a ne? |
Malo več bi bilo pametno, to ne bosta niti dva polovična kozarčka.
Objavljeno: Če Nov 30, 2023 7:16 am
Napisal/-a mravlja
živa je napisal/a: |
... preveč sem je sejala. ...
|
Sveže oprana cilindra repa je seveda zelo dobra stvar. In od viška glava ne boli ...
Pri nas gredo viški na razrez (cilindra je kot nalašč za rezanje na salamoreznici ), na tanko narezane rezine pa v sušilec. Tako dobiš repin "čips".
Zelo dobra stvar za prigrizek, narezek, tudi za hranjenje v shrambi, kleti (zdrži celo leto). Konec koncev pa jo še vedno lahko kadarkoli skuhaš - "šnitasta" repa je (zame) čudovita jed.
Objavljeno: Če Nov 30, 2023 11:18 am
Napisal/-a brbr
Hm, ... dobro ste me spodbudili. Saj lahko zdrži tudi v shrambi nekaj časa, a ne?
Problem je, ker je pri nas nismo vajeni jesti drugače kot kislo. Lani sem sicer naredila eno jed. Nam je bila, sicer, všeč, a kakšnega posebnega navdušenja nad njo ni bilo.
Živa, super. Bom danes še malo razmislila o količini in ti javim (še danes). Se veselim jutrišnjega snidenja._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Če Nov 30, 2023 12:41 pm
Napisal/-a metuljc
brbr, saj tudi kisla repa zdrži nekaj let, se jo splača vzeti malo več.
Objavljeno: Če Nov 30, 2023 1:52 pm
Napisal/-a brbr
Metuljc, saj ne da bi bila skeptična do kisle repe. Bolj sem skeptična glede mojega (ne)znanja kisanja. Povsod slišim, da je repo težje dobro skisati kot zelje. Zato jo letos želim pripraviti samo kozarček, tako za probo..._________________naredimo svet lepši