KLEPET OB KAVICI, TOREK, 12. 12. 2023

crtj-admin
Site Admin

KLEPET OB KAVICI, TOREK, 12. 12. 2023

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vabim vas na klepet ob kavici, ki smo ga s prvega torka, ko je bilo napovedano zelo slabo vreme, prestavili na drugi torek, torej na 12. decembra.
Od 16. ure naprej se srečamo na Livadi, ob kakšnem vročem/toplem napitku in klepetu.
Da ne prekinemo nitke srečanj, kajne?

Se vidimo, pozdrav, Metka
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A sploh kdo pride?

Ker če bi imeli biti samo midve z metuljc, predlagam, da se dobiva v eni od kavarn v Šiški. Za 10 tam ne bi bilo prostora, za dve ali 4 se pa brez težav dobi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brankec pride, mi je sporočil. Torej smo že množina. Wink
Ne bomo odpovedali ali prestavili.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Če bi kdo od tistih, ki pride, želel sveže liste domačega pravega lovorja (Laurus nobilis), ga lahko nekaj prinesem. Danes sem ga precej obrezala. Je pa treba vnaprej povedati, da ga ne bom brez potrebe prenašala sem in tja.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mene danes, žal, ne bo. Muha, če bi nekaj lovorja lahko prihranila do prvega srečanja drugo leta, ga z veseljem vzamem._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Bo, bo, le spomni me nanj. Če se ne bom že prej domislila kakega drugega načina dostave.
brbr

Tavžentkrat hvala že v naprej.
No, mogoče te v bodoče ne bom več fehtala. Tvoji lovorjevi potaknjenci zaenkrat dobro kažejo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr: pocukaj za rokav metuljc, ko bo prišla po sončnice.

Za nekaj let se pa kar še aboniraj pri meni, ne raste tako hitro. Sprva si ne boš upala odtrgati niti listka.

Čez to zimo ga dobro zaščiti, če bo pritisnil mraz. Jaz sem svojega vsaj tja do petega leta oz. do takrat, ko je naredil tolikšno krošnjo, da je bil že sam sebi zaščita. Eno leto, ko je bilo zdržema 14 dni ponoči minus 12 °C ali tam okoli, so pomrznili vsi izpostavljeni zunanji listi, a ker so bile korenine dobro zaščitene z listjem, je spomladi ponovno košato odgnal. Obiram ga vedno šele od oktobra dalje. Da listi ja poberejo čimveč sonca. Dokler ne otrdijo (postanejo usnjati) tudi dišijo ne.
brbr

Hvala Muha za vsa navodila, bodo zelooo prav prišla. Moji potaknjenci so še v loncu.Ga bom dala v zavetje in zaščitila...

In hvala Metuljc za poštne usluge Laughing_________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”