Stran 1 od 1

Pehtran - shranki

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Po Maj 20, 2024 8:46 am
Napisal/-a muha
juglans je napisal/a:
robert je napisal/a:
Kako pehtran shraniti za zimo,ali ga lahko posušim ali pa ga narežem in ga lahko zamrznem kot npr.drobnjak.Hvala in Lp


Pri nas ga oberemo, nato ga skupaj s sladkorjem (približno 1:1) zmiksamo v mikserju do srednje fine strukture. Shranjujemo ga v steklenih kozarcih na sobni temperaturi v omari. Najdlje je stal leto in pol, pa se ni pokvaril. Na ta način zelo dobro ohrani aromo in je super v različnih pecivih, mufinih, zeliščnih kruhih ...



Preverjeno, dobro se obnese.

Objavljeno: Po Maj 20, 2024 10:35 am
Napisal/-a brbr
Jaz ga sušim, ker ga dodajam moji čajni mešanici. Za kuho pa ga zmrzujem, ker sladic ne maramo preveč sladkih. Radi imamo pa tudi slane pehtranove štruklje._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Maj 20, 2024 11:25 am
Napisal/-a lpmami
Slane pehtranove štruklje? To pa prvič slišim ... in zabetonirana v klasično (sladko) pehtranovo potico si niti ne predstavljam, kakšen naj bi bil ta okus._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Maj 20, 2024 4:21 pm
Napisal/-a notranjka
Nam se obnese kot sirup ali z sladkorjem.
Ga pa tudi zamrznem za kakšne štruklje.

Tule sem malo več pisala
http://poosmiinpol.blogspot.com/2018/06/pehtranov-sirup-sladkor.html_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Objavljeno: To Maj 21, 2024 10:41 am
Napisal/-a brbr
Slani pehtranovi štruklji so enaki kot skutni, le da dodaš pehtran. So odlična samostojna jed, zabeljeni samo z drobtinami, ali preliti s kakšno omako, ali pa kot priloga k mesu._________________naredimo svet lepši