Stran 1 od 1
Sadne ploščice z ovsenimi kosmiči
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Sr Jun 05, 2024 5:19 pm
Napisal/-a tajana
Sadne ploščice z ovsenimi kosmiči
Maja sem nabrala večjo količino gozdnih jagod. Nekaj sem jih z sladkorjem (dodan po občutku) prevrela za marmelado. Kuhala sem jo 10 min. Okus te marmelade mi ni bil najbolj všeč, pa tudi zgostila se ni dovolj, zato sem se odlocila narediti sadne ploscice. Tej bolj tekoči marmeladi sem dodala ovsene kosmiče, toliko, da je bila masa bolj gosta a še vedno vlažna. To maso sem razmazala na pekac obložen s peki papirjem. Sušila sem v pečici z ventilacijo na 30 stopinj priblizno 15 ur. Potem sem z skarjami narezala ploščice.
Sadne ploščice z ovsenimi kosmiči delam iz razlicnega sadja. Sadje pretlačim in po občutku dodam sladkor in ovsene kosmiče. Ponavadi sadja ne prekuham._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Sr Jun 05, 2024 6:39 pm
Napisal/-a muha
Kako dolgo so obstojne take ploščice?
Objavljeno: Sr Jun 05, 2024 6:54 pm
Napisal/-a tajana
Ce so sobro presušene mi zdrzijo do enega leta v steklenem kozarcu (ce jih prej ne zmanjka)._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Sr Jun 05, 2024 7:44 pm
Napisal/-a Plamenka
Hvala, Tajana.
Objavljeno: Če Jun 06, 2024 12:39 am
Napisal/-a figula
Tako preprosto in uporabno za nas brezglutence . Hvala!