Stran 1 od 1

Recepti z avokadom

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Ne Jun 09, 2013 11:05 pm
Napisal/-a orlica
Zelo dober recept za Guacamole Very Happy

BEST GUACAMOLE EVER

Sestavine za 8 oseb:
4 velike ( cca. po 20 dag ) zrele avokade olupimo in izkoščičimo
sok 3 limet
sesekljamo 2 srednje velika paradižnika
drobno sesekljano 1 srednjo belo čebulo
1/4 žličke mletega črnega popra
1/2 žličke soli
2 stroka česna drobno sesekljamo
1/8 žličke mlete kumine
1/8 žličke kajenskega čilija oz. popra
ščepec sladkorja
1 drobno narezan Serrano čili
1 šopek koriandra nasekljan

Navodila za pripravo:
V skledi pretlačimo avokado z vilicami. Takoj dobro zmešamo z ostalimi sestavinami in takoj postrežemo.

Serviramo s tortilija čipsom.


Dober tek
Nazadnje urejal/a orlica 09 Jun 2013 21:10; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Ne Jun 09, 2013 11:09 pm
Napisal/-a orlica
Še en dober napitek od metuljc :

1 avokado brez lupine (in pečke, seveda), 2 do 3 dl mleka, malo sladkorja (po okusu) in dober ščep cimeta, temeljito zmiksamo, lahko s paličnim mešalcem, sestavine morajo biti mrzle. Dobimo emulzijo super okusa, svilnatega.

Objavljeno: Ne Jun 09, 2013 11:12 pm
Napisal/-a orlica
Eno podobno zadevo v bolj "gosti" obliki pripravljam jaz z jogurtom, tako da se je z žličko.

V posodi s paličnim mešalnikom zmiksam 1 očiščen in na koščke zrezan avokado, 1 jogurt, sok 1/2 limone ( stisnem ga kar "po starem", da se poleg soka izloči čimveč eteričnega olja limone, kar da avokadovi kremi posebno dober okus ), med ali sladkor - količina po osebnem okusu oz. sladkosnednosti.

To kremo lahko uporabimo kot desert ali pa "kar tako "

Objavljeno: Ne Jun 09, 2013 11:15 pm
Napisal/-a orlica
Namaz po "trenutnem občutku"



Pretlačila sem 1 avokado, dodala malo balzamičnega kisa, sol, česen, peteršilj, 1 sesekljan rokoto red, 3 žlice kisle smetane in vse skupaj dobro premešala.

Njami, njami, kako je dober na domačem kruhu s semeni.

Objavljeno: To Jun 11, 2013 12:43 pm
Napisal/-a orlica
Še en namaz iz avokada z zanimivim serviranjem


Sestavine za 4 osebe:

1 zrel avokadob (350 g)
1 žlička limoninega soka
1 žlička olivnega olja
1 strok česna
sol
poper
1 žlička sesekljaneka peteršilja

Za serviranje:
8 rezin kruha
10 malih paradižnikov

Priprava:
Avokado prerežemo po dolžini, odstranimo koščico in izdolbemo mesnato vsebino. Napravimo pire, dodamo limonin sok, olivno olje, stisnjen česen, sol, poper in peteršilj.

Namaz serviramo v lupini od avokada.





vir: coolinarika.com

Postrežemo kot hladno predjed ali lahko malico.


Dober tek Very Happy

Objavljeno: To Jun 11, 2013 1:39 pm
Napisal/-a Darso
Pa še eden:

1 očiščen avokado narežemo na tanke rezine
1 rdeča čebula na tanke rezine
rezine lososa

vse položimo na rezine kruha. Krasna in lepa predjed.
lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home

Objavljeno: So Sep 07, 2013 6:44 pm
Napisal/-a orlica
Avokadova krema z dimljenim lososom

Sestavine:

6 avokadov
150 g maskarponeja
limonin sok
1 kanček omake Tabasco (zelene)
poper
sol
250 g lososa (dimljenega)
koper (za garniranje)

Priprava:

Za avokadovo kremo z dimljenim lososom prepolovimo avokado, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokadovo meso. Avokadovo meso zmešamo z maskarponejem, dodamo limonin sok, sol in poper.
S paličnim mešalnikom fino piriramo, dokler ne dobimo goste avokadove kreme. Začinimo z omako Tabasco.
Avokadovo kremo damo v vrečko za okraševanje in napolnimo 12 prozornih kozarcev. Dimljen losos narežemo na majhne kocke, pokapljamo z limoninim sokom in z njimi posujemo avokadovo kremo. Kremo dodatno garniramo s koprom ali koščkom limonine rezine.







Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem

Sestavine:

4 avokadi (zreli)
1/4 čilija
2 limeti
ingver (majhen)
500 ml pinjenca
100 g sveže smetane
200 ml zelenjavne juhe (hladne)
1/2 šopa bazilike
med
sol
poper

Priprava:

Za pripravo juhe iz pinjenca z avokadom in čilijem najprej olupimo avokado, odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke.

Čili prerežemo na pol in odstranimo semena. Pretlačimo avokado, čili, pinjenec, nastrgano limetino lupino in olupljen ter sesekljan ingver, medtem počasi dodajamo limetin sok.

Na koncu primešamo še liste bazilike, po okusu dodamo med ter začinimo s soljo in poprom. Juho postrežemo s popečenimi krušnimi kockami in listom bazilike.

Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem mora biti ledeno hladna in postrežena takoj, ko jo zmešamo.

Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem

Nasvet:

Paradižnik narežemo na majhne kocke, primešamo sesekljano baziliko, nekaj kapljic olivnega olja in popečene kruhove kocke, in postrežemo k juhi.

vir: jazkuham.si