Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
Samo fotk pa še vedno ni. No, sej mojih tudi ne.
Za zapisnik: včeraj sem pričel s pobiranjem česna na delu kjer je zemlje najmanj in posledično so tudi česni manjši. Ti prej dozorijo in v tej dokaj mokri prsti jim začno razpadat zunanje plasti. Večinoma so listi posušeni, le steblo je še bolj ali manj zeleno. Take zemlje imam dobro tretino, zato predvidevam pobrati vse na tem delu tja do nedelje.
Naredi sem tudi kontrolo večjih, še malo zelenih listov in pri njih stroki še niso izrazito napeti. Torej je še za počakati. K sreči je vremenska napoved za naslednjih 5 dni bolj "suha", kar je za česen dobro. V mokri zemlji jim namreč prej začno odmirati zunanje ovojnice.
Za zapisnik: včeraj sem pričel s pobiranjem česna na delu kjer je zemlje najmanj in posledično so tudi česni manjši. Ti prej dozorijo in v tej dokaj mokri prsti jim začno razpadat zunanje plasti. Večinoma so listi posušeni, le steblo je še bolj ali manj zeleno. Take zemlje imam dobro tretino, zato predvidevam pobrati vse na tem delu tja do nedelje.
Naredi sem tudi kontrolo večjih, še malo zelenih listov in pri njih stroki še niso izrazito napeti. Torej je še za počakati. K sreči je vremenska napoved za naslednjih 5 dni bolj "suha", kar je za česen dobro. V mokri zemlji jim namreč prej začno odmirati zunanje ovojnice.
Ja, res, samo nekaj obljubljam, potem pa nič iz tega
V času od mojega zadnjega zapisa je moja česnova banda izgubila vojno z rjo. V nekaj dneh so bili vsi česni napadeni, tako se listi pospešeno sušijo. Na veliko rastlinah so že povsem posušeni. Tako je rast čebulic za letos zaključena . Počakala bom še nekaj časa, da glavice dozorijo.
Na vrtu je semenski česen še zelen, razen tistega "travnatega", katerega bom pa spet kopala na pamet, ker sem predlogo čakala z ruvanjem. Izkopljem ga v nedeljo._________________naredimo svet lepši
V času od mojega zadnjega zapisa je moja česnova banda izgubila vojno z rjo. V nekaj dneh so bili vsi česni napadeni, tako se listi pospešeno sušijo. Na veliko rastlinah so že povsem posušeni. Tako je rast čebulic za letos zaključena . Počakala bom še nekaj časa, da glavice dozorijo.
Na vrtu je semenski česen še zelen, razen tistega "travnatega", katerega bom pa spet kopala na pamet, ker sem predlogo čakala z ruvanjem. Izkopljem ga v nedeljo._________________naredimo svet lepši
Tudi pri meni je rja že napadla polovico gred, glavice so srednje debele, verjetno pa rasle ne bodo več. Ovojnice na glavicah oziroma na zrnih so še zelo mesnate in sočne, tako da bom s pobiranjem verjetno počakala še tri tedne, ko pridemo z morja. 14 dni bo najbrž premalo časa za dozorevanje, da bi ga populila prej kot gremo na morje?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
jaz ga bom zvečer. Po pregledu so glavice lepe, ko izkopljem vse, bo viden končni rezultat._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Ko sem se šla sosedi zahvalit, da mi je zalivala rože pred hišo, sva šli na vrt in vidim veliko gredo česna s temi velikimi glavami mladih česnekov. Sem jo vprašala, če bo pustila za sadit in je rekla da bo porezala in stran. Vzami če hočeš. Sem ji povedala kako bom naredila in sem potrgala morda en četrt vsega. Moj je očistil tisti zunanji ovoj, potem sem pa naredila en kozarček zase in enega za njo. Bom videla, če bo sploh hotela vzet.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Cinija, kako si ga pa pripravila? Naš hit letošnjih poizkusov je zagotovo pesto iz pskov, gre pa takole: 1/4kg pskov, 1.5dcl oljčnega olja, ena čajna žlička soli. Vse to dobro zmiksaš v sekljalniku, da dobiš gosto zmes, nadevaš v kozarčke, dobro potlačiš, da ni zračnih mehurčkov, po vrhu zaliješ z malo olja in zapreš.
Zdaj preizkušam ali se tak shranek lahko shranjuje izven hladilnika - po 14dneh je še vse v redu....
Drugače sem pa danes izkopala eno gredo semenskih česnov. Druga pride na vrsto jutri. Potem se lotim še jedilnega._________________naredimo svet lepši
Zdaj preizkušam ali se tak shranek lahko shranjuje izven hladilnika - po 14dneh je še vse v redu....
Drugače sem pa danes izkopala eno gredo semenskih česnov. Druga pride na vrsto jutri. Potem se lotim še jedilnega._________________naredimo svet lepši