Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Whippersnapper

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pravzaprav ne vem Embarassed . Odlomila sem tudi že 5 centimetrskega in se je ukoreninil. Večji ko je, hitreje bo rastlina močna. Kadar imam voljo in čas, jih posadim direktno v zemljo, da jim prihranim šok selitve iz vode v zemljo. Prvih par dni pokrivam z naluknjano prozorno vrečko ali kozarcem.

Konkretno pri letošnjem Whippersnaperju je še laže, saj sem ga v koritu močno osula in imajo spodnji zalistniki že nekaj svojih lastnih koreninic.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Muha pozdravljena
Sem ga dobro zrihtala? Upam, da mu bo všeč. Hvala ti še enkrat
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Lep lonček si mu namenila Smile . In dovolj prostoren za potaknjenec. Pravzaprav po sliki ne morem oceniti velikosti.

Pomladanski sejančki po moji izkušnji rabijo 40 cm korita na sadiko, da dajo obilen pridelek. Soseda ima moj sejanček v dvolitrskem loncu, lepo dela le pogosteje ga mora zalivati in pridelka je vsaj pol manj, kot pri mojih, ki imajo zgoraj opisane razmere. Nasploh opažam, da je ljudi težko prepričati, da bi mali sadikici namenili na videz preveliko količino zemlje. En mesec res izgleda bolj čudno in človeka mami, da bi vmes vtaknil še vse sorte, ko pa pride julij, je korito polno-prepolno že samega paradižnika in zemlja čvrsto prepredena s koreninami. Primerjava: kot bi dojenčka pustili v posteljici, čeprav bi vedeli, da do 90 let starosti ne bo dobil nove Wink Laughing Laughing .
cinija1

Upam, da je dovolj velik premer 23cm višina pa 27 cm. Upam, da mu bo ugodno. Če pa smatraš, da je premali, ga raje sedaj presadim kot pa kasneje.
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za tegale bo čisto v redu, pravzaprav je lonec kar spodobno velik. Ostali podatki veljajo za tiste, ki jih sadimo zgodaj spomladi in imajo zato 3 mesece daljšo rastno dobo.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Letos je pri meni zelo roden.Edinole listi mu zelo odpadajo,posledica so potem tudi kar malo "opečeni " plodovi.
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Če prav vidim, ga nimaš pod streho? Na padavine je kar občutljiv. Nasploh ima malo listne mase glede na obloženost s plodovi. Tudi pri meni, pa je na okenski polici in delno zaščiten pred dežjem. Za primerjavo je levo Gold Nugget, ki je veliko bolj košat.

notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Ja,res je.Zunaj je in to na prostem,prepuščen materi naravi._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni je Whippersnapper tudi zelo obložen, listje pa ni prav košato pa še malo rjavi. Je na balkonu, praktično ga dež ali rosa ne dobi, edino včasih, zelo redko, ima za krajši čas pomanjkanje vode._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Nevem kaj je krivda, da pri meni nobeden ne dozori, kot bi bilo potrebno. Dozorel je samo eden in še tistega sem shranila seme. Bo potrebno drugo leto imeti vsaj tri, da bodo lahko dozoreli.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori