Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
franci je napisal/a: |
Ali je že kdo probal imeti krompir dvakrat na sezono. Verjamem, da bi se vsaj na primorskem dalo, ker v Dalmaciji je to pogost pojav. Verjetno je problem v semenskem krompirju, ki ga ni več. Sam sem razmišljal, da bi droben krompir dal še enkrat v zemljo. |
Moja znanka tule v osrednji Sloveniji je par let nazaj posadila naprej zgodnjega, ki ga je pravkar izkopala. Po njeni izjavi je bila z drugim pridelkom kar zadovoljna.
Sadjarvid: sorta Arow je všeč tudi meni. Sadim je ne, jo pa z veseljem jemo.
Lpmami, jaz sem odbrala najlepše plodove. Zreli so, ko so malo rumenkaste barve.
Prilagam danes posneto fotografijo Igorja. Je že odcvetel. Na žalost nisem naredila nobene fotografije. Cveti bledo roza, bolj skromno, plodičev ni bilo. Zdaj je v zemlji dobra dva meseca (posajen je bil 22.4). Torej smo nekako na polovici poti...
_________________naredimo svet lepši
Prilagam danes posneto fotografijo Igorja. Je že odcvetel. Na žalost nisem naredila nobene fotografije. Cveti bledo roza, bolj skromno, plodičev ni bilo. Zdaj je v zemlji dobra dva meseca (posajen je bil 22.4). Torej smo nekako na polovici poti...
_________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
Jaz imam tudi posajen sorto Arrow. Posajen je bil 12. aprila, tako da je bil za časa tistega sneženja in hladnih dni še pod zemljo.
Pred nekaj dnevi je odcvetel in zaenkrat se kar dobro drži.
Dve rastlini sem že izruval, za pokušino. Ja, je kar okusen, čeprav mu do zrelosti še malo manjka. Bi rekel, da je bil še nekako "mlečen".
Sicer so bili nekateri gomolji malce obgriženi od strun, vendar nič kritičnega.
Sem pa tudi stehtal vse odkopane gomolje od dveh krompirjev. Bilo jih je za 1,6kg.
Naslednjič bo verjetno bolje, ko bodo krompirčki še malo zrasli ...
Pred nekaj dnevi je odcvetel in zaenkrat se kar dobro drži.
Dve rastlini sem že izruval, za pokušino. Ja, je kar okusen, čeprav mu do zrelosti še malo manjka. Bi rekel, da je bil še nekako "mlečen".
Sicer so bili nekateri gomolji malce obgriženi od strun, vendar nič kritičnega.
Sem pa tudi stehtal vse odkopane gomolje od dveh krompirjev. Bilo jih je za 1,6kg.
Naslednjič bo verjetno bolje, ko bodo krompirčki še malo zrasli ...