Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2016
Jaz imam štiri sorte. Sem pa malo poenostavila si stvari. Bianca in poglej sta še ohranila prvotni imeni. Črn je mešanica sivke in black beauty, bel pa mešanica Marijinih belih in okusa gobe. Tako da imam po novem, bele, črne, bianco in poglej. Ti so se izkazali za nabolj rodne in najmanj občutljive. Ker so na vrtu, šele cvetijo. Pa ni panike, semena imam še od lani, saj se mi letos zdi, da bo dozorela samo solata .
Irena
Irena
Zoni,lepo!
Moji v loncih vsi na polno cvetijo,štirje imajo tudi že plodove. Prednjači pa kot vsako leto doslej moj lepi Rosita Round,ta bo šel prvi na žar...
Bo treba malo poslikat_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Moji v loncih vsi na polno cvetijo,štirje imajo tudi že plodove. Prednjači pa kot vsako leto doslej moj lepi Rosita Round,ta bo šel prvi na žar...
Bo treba malo poslikat_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Danes je bil na jedilniku prvi domač jajčevec, gojen v loncu. Naj bi bil Pusa Purple Long, a ravno ni. Čakala in čakala sem, da se bo potegnil v dolžino, pa se je le odebelil in ker je koža nakazovala izgubo sijaja, sem ga raje odtrgala. Okusen, nič grenak, jajčaste oblike, nežno vijolične barve. Je čisto vseeno, ali je čistokrven ali ni . Sadike so košate in zelo polne novih mladih plodov. Znanka, zaradi katere sem se ga pravzaprav odločila sejati, je navdušena, saj si je želela ravno nekaj takega. Tajana in cinija1 - toliko, da ne bosta pričakovali "vijoličastih kumar" - takih, kot so na zonijevi fotografiji.
Ana: je bilo seme, ki si mi ga dala, iz originalne vrečke ali pridelano doma?
Ana: je bilo seme, ki si mi ga dala, iz originalne vrečke ali pridelano doma?
muha je napisal/a: |
Znanka, zaradi katere sem se ga pravzaprav odločila sejati, je navdušena, saj si je želela ravno nekaj takega. Tajana in cinija1 - toliko, da ne bosta pričakovali "vijoličastih kumar" - takih, kot so na zonijevi fotografiji. |
he, he, si me spomnila na prijateljico, ki jih ne mara in jim natanko tako reče.
Zoni je napisal/a: | ||||
Za jajčevce res ni problem, kam z njimi, če jih znaš pripravit. So pa tudi ljudje, ki imajo primitivno gastronomsko znanje in ne vedo, kaj početi z njimi. Taki ponavadi prisegajo na svinjska rebra, pečena v pratroru ali pa na dunajski zrezek s pomfrijem. S takimi se ne družim. Naj izdam družinsko skrivnost, da bodo danes jajčevci pripravljeni v pečici, narezani na kolobarje z bivoljo mozarello in začimbami povrhu. Med njih se bodo zrinile male, ljubke, rahlo pekoče somborckine, polnjene z začinjenim mesnim nadevom. Pa ne okol govort. |
Heh zoni, tole pa drži kot pribito. Morda si (namenoma in milostno) pozabil pridodati, da je omenjeni profil slehernikov prisoten v nerazumno velikem deležu napram drugačnim.
Se spomnim besno bogate debate (ni pomembno kje, kdaj in skom) kaj vse se dogaja v kuhinjskih loncih, kasneje pa se je izkristaliziralo obzorje gabaritov - krompir - meso - vegeta. No, pa še voda poleg. Pošastno kaj vse premore naš prostor, tako da te povsem razumem okoli ne/druženja z .... , jaz pa dodajam: " To je odraz našega trenutnega kolektivnega stanja kulture bivanja."
Vsekakor imaš lep rastlinjak.
S čem gnojiš zadevo?