Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Ja letos marsikje zamuja zorjenje. Precej se poznajo razlike v vremenu po slovenskih pokrajinah. Bela Krajina očitno prednjači.
Sicer sem prve primerke pobral že pred tednom ali dvema, a je šele danes prišla na vrsto malo večja količina. Prvi večji Malakhitova Shakutalka in Feuerwerk na katera sem računal kakšnih 10 dni prej. Tema dvema je za zajtrk delal družbo še Siberian Tomato, ki bi moral biti še bolj zgoden. Letos se je precej zmešalo. Vse skupaj iz rastinjačka, seveda, Zunanji so sem in tja komaj začeli kazati znake zardevanja. Velika večina pa se še trdno drži zeleno zelene.
Sicer sem prve primerke pobral že pred tednom ali dvema, a je šele danes prišla na vrsto malo večja količina. Prvi večji Malakhitova Shakutalka in Feuerwerk na katera sem računal kakšnih 10 dni prej. Tema dvema je za zajtrk delal družbo še Siberian Tomato, ki bi moral biti še bolj zgoden. Letos se je precej zmešalo. Vse skupaj iz rastinjačka, seveda, Zunanji so sem in tja komaj začeli kazati znake zardevanja. Velika večina pa se še trdno drži zeleno zelene.
Tudi pri nas že veselo papcamo letošnji paradžnik. Je pa zanimivo, da sta od češnjevcev le dve sorti porumeneli, rdečih in debelih pa je že več sort skončalo v skledi. Danes teden gremo na dopust, kjer si bomo sami kuhali, zato računam, da bo do takrat že kar velik pridelek. Ampak, noro, kako paše domači. Letos mi je poleg Gold hearta tudi neverjetno močno všeč Green Bombs._________________Živeti na podeželju je najlepše!