Rečeno na pamet bi bilo povsem mogoče, da je razlog v sosedovih končnih produktih.
Morda malo v kontekstu tvojih slutenj, malo pa tudi v smeri splošne ozavečenosti kaj in kako počnemo v našem vsakdanjiku pridodajam lastno opažanje ob katerem me dobesedno prijemlje na vece. (to mislim širše in ne zgolj na tebe A-A)
Vsako leto spomladi, včasih pa še vmes kdaj, na sosednjem travniku spraznijo hišno gerznico. Pač, tako to počno na podeželju, čeprav se tudi to področje počasi spreminja z razl. odloki in pravili.
No, vsakič znova me dobesedno šokira vonj - smrad tega produkta, ki vonja dobesedno po čistilih za pranje perila. Zadeva je prvih par dni tako močna, da dobesedno reže v nos. Neverjetno, ampak resnično, .... še bolj pa logično. Higiejna, moderno hitro življenje, potrošništvo in dim, ki se dviga za "konjem", pač ni nujno, da je ravno nedolžen. Saj me razumeš, vskodnevno umivanje telesa in bivalnih prostorov, čista obleka, omamne vonjave dišav, kreme, itd v neskončnost , vse to je po navadi le nekakšna kemija, ki konča nekje v naravi.
Človek se dobesedno zgrozi kaj vse procesiramo tekom lastnega življenja. Sicer eni tako, drugi drugače, ampak družbene norme so za to, da se jih drži, (kaj neda?

Boh ne daj, da bi kdaj vonjal na znoj, ker potem sem "balkan boj".