Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Okra, bamija - Abelmoschus esculentus

crtj-admin
Site Admin

Okra, bamija - Abelmoschus esculentus

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:Nazadnje urejal/a TwityPity 01 Avg 2013 07:08; skupaj popravljeno 1 krat
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Po pozni setvi sredi junija, si mi končno ven pokukale. Bomo videli, če bo to dovolj za kak plod.

Pa da vidimo, kako dobre oči imate. Ali kdo najde okre? Laughing
Harka

Napredujemo po centimetrih Very Happy

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

No, zdaj pa jo tudi jaz vidim brez daljnogleda. Razz Very Happy_________________
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

rokič je napisal/a:
zanima me za kaj se uporablja bamija saj jo imam doma...

lpmami je napisal/a:
Na moji vrečki piše, da zelo mlade nezrele plodove, dolge 6-7 cm, uživamo kot pečeno ali kuhano zelenjavo ali pa jih uporabljamo kot gostilo za juhe in zelenjavne omake.
Jaz sem danes dve na kratko skuhala kar skupaj s stročjim fižolom in pojedla zabeljeno z ocvirki.
Pa še to: moji rastlinici sta čisto majhni, kakih 15 cm. So tvoje kaj večje?

muha je napisal/a:
rokič, če tukaj ne boš dobil dovolj namigov za uporabo, vpiši v iskalnik "bamija recepti". Gotovo jih bo kar nekaj.
Harka

no, moje boge okrice, ki so bile tako pozno posajene, so še vedno bolj pritlikave rasti, tako da se s slikico sploh ne bom trudila. Mogoče čez kak teden, če jim bo navkljub vročini uspelo pridobiti kak centimeter v višino.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Harka je napisal/a:
če jim bo navkljub vročini uspelo pridobiti kak centimeter v višino.

Moji dve sta tudi tako miceni, ampak kar nekaj cvetita in obrodita.
Pri njej me je (lani jeseni) pritegnilo prav to, da sem brala, da dobro prenaša sušo. O kakšni trnjavosti ali hudi bodičavosti ni sledu, čeprav sem nekje prebrala, da jo je treba obirati v rokavicah.
Pa da rabi oporo, sem brala. Moji dve imata vsaka svojo palico, ampak bolj zato, da jih kdo ne pohodi :-(
S fotografiranjem se zaenkrat ne bom trudila, ker na telefonu ne obvladam dobro mikro fotografiranja, he-he!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Harka

lpmami je napisal/a:
Moji dve imata vsaka svojo palico, ampak bolj zato, da jih kdo ne pohodi :-(

Laughing če ne bi imele moje svojega placa na dvignjeni gredi, bi jim lahko zobotrebce zraven zapičila, da jih ne bi spregledali Laughing so nekje 5 cm visoke ampak že kažejo nastavke za cvetove Rolling Eyes madonca bodo to veliki plodovi Shocked Laughing

In pa ena povezava do različnih uporab okre:
unusal uses for okra
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

S pomočjo Plamenke Smile

Seme je prispeval popotnik Ežoj
Toča je po njih udarila 2x.
Iz 4 semen sta uspeli v našem mrazu 2 sadiki

Napadle so jo tudi gosenice,malo sem jih obirala,malo pa je pomagal pepel.
Rasteta v zeliščnem skalnjaku na celodnevnem soncu._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Odgovori