Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Black Pepper

crtj-admin
Site Admin

Black Pepper

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
matko

Odgovor Napisal/-a matko »

Indeterminanten

Oblika: pelat
Velikost ploda: srednja do velika
Barva: črna
Listje: paradižnikovo, povešavo
Zrelost: pozen
Opombe: Občutljiv na pomanjkanje kalcija, kar je razvidno tudi iz slike v rastlinjaku. Zelo dobrega okusa, primeren tako za omake kot za v solato
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moj je bil kar zgoden v primerjavi z drugimi v rastlinjaku, pa tudi pomanjkanja kalcija nisem opazila. Je izredno suh, zelo primeren za mezge. Pred dnevi je dozorel prvi plod in presenetilo me je, ker sem našla le 4 semena. No, današnji trije imajo več semen.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Poleg Orange Russian 117 je to najbolj bujno rastoča sorta. Rastline so orjaške in precej rodne. Žal pa je od vseh pelatov najbolj občutljiv na pomanjkanje kalcija.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Lep, roden, preveč suh za moje pojme. Pri pelatih imam rada nekaj več soka, ker s tem dobimo bistveno več okusa. Tale je kar preveč kašast.

_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Roden, bujno rastoč. Zahtevnejši za vzgojo, ker je zelo občutljiv na pomanjkanje kalcija in kot večina rjavih tudi rad poka. Okus je odličen, meso ima zelo malo tekočine

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Gojila sem ga samo eno leto, ker mi je bil preveč suh. Zdaj razmišljam, da bi bil najbrž uporaben za sušenje.
Odgovori