Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2016

Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Matrosik

Golden eggplant-zlato jajce

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Naj bi bil Pusa Purple Long, a ni čisto nič podoben slikam te sorte iz interneta. Takole se stiskajo v loncu:

dobro skriti pred neželenimi pogledi.

Naknadna ugotovitev: najverjetneje gre za Pusa Purple Cluster
Nazadnje urejal/a muha 08 Sep 2018 20:21; skupaj popravljeno 2 krat
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, čestitke k lepim lončnicam Wink. Hočeš reči, da se vsi ti plodovi skrivajo pod listjem enega lonca?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, s tem, da je slikano z ene strani. Na drugi bi se našel še kakšen. Sama se čudim, kako je to možno.

Uh, sem ravnokar opazila, da je slika obrnjena na glavo, jo grem takoj popravit.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Eno neumestno; kako pa kaj shajaš s temi žičnatimi oporami, so luštne za postavit, kajne? Pri nas smo imeli pravo zabavo s samo eno Smile .
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha, kakšno ograjico si pa namontirala v lonec? Jaz bi nekaj takega rabila za barvilni brošč, ki se steguje vsenaokrog in se oprime vsega, kar pride mimo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za jajčevce, paprike in dwarf paradižnike v loncih super, s tem, da jih spodaj še prečno učvrstim z dvema navzkrižnima palicama. Teža zemlje ti dve palici lepo pritiska navzdol in drži oporo v pravi legi.

Na njivi ne vem, kako bi se obneslo. Lani sem dve uporabila pri hibiskusih trajnicah, kjer sta dobro odigrali svojo vlogo. Imam jih 3 leta, par stikov je vmes popustilo in jih je bilo treba ponovno zavariti.

lpmami: tele zadeve se dobijo v Bauhausu - razen, če jih slučajno zmanjka. Imenujejo se "opora za paradižnike".
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Oooo super imaš ti to naštimano, pa kar mrgoli jih
Bodo pojedine, da bo veselje
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Lani sem dve uporabila pri hibiskusih trajnicah, kjer sta dobro odigrali svojo vlogo.

Muha, govoriš o teh naših velikocvetnih? Sam sem pred leti probal, pa se ni izšlo, ker nisem dobil dovolj velikih "konusov" Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, o velikocvetnih pišem. Uporabna sta bila le pri rumenem, ki tvori posebno ozek grm in ima zelooo krhke vejice s popki. Malo hujši veter ali težji dež, pa že odkrhne vejico. Pri ostalih tudi približno ne bi prišli v poštev.
Odgovori