Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare - Cucumis

Odgovori
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Sem jih vceraj in danes z nekim bio pripravkom, no naj bi bil bio ... bom videl ali pomaga. Sem narocil naj nasujejo cimet, upam da pomaga vsaj za mravlje. Ce to bio ne bo delovalo bom uporabil mocnejsi kemijski pripravek :( Ampak jaz bi raje na kak naraven nacin se lotil :(
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Od naravnih pripravkov so primerne namočene koprive (1dan), posipanje s pepelom. Kot prvo pa je dobro, če uši speremo z listov z vodnim curkom. Uši padle na tla naj ne bi več zlezle nazaj na list. Če uši ni veliko, jih lahko tudi ročno odstraniš z rastlin._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem utrgala prvi dve domači kumarici.

Spomladanski hlad in moja pozabljivost sta bila kriva, da sem jih tudi v lončke sejala šele v prvi polovici maja Embarassed . Običajno to opravim okrog 20. aprila. Naslednja setev je bila direktno na prosto sredi junija na zavetno in malenkost bolj senčno lokacijo. Lahko bom primerjala, kaj jim bolj ustreza.
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Mi smo tudi vceraj prvo pobrali in jo takoj naredili v solati Very Happy Very Happy Danes bomo ta drugo Smile

Meni so takrat usi dve napadli in tisti dve se veliko zaostajata. druge dve pa imajo ze kar nekaj "mladic"
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Crystal apple
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tiana, tukaj je tema o kumarah, ne kiviju Wink Laughing Laughing .

Kaj pa okus, je enak, kot pri običajnih podolgovatih, ali poseben, kot pri mehiških?
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

muha je napisal/a:
Tiana, tukaj je tema o kumarah, ne kiviju Wink Laughing Laughing .

Laughing Laughing Dobra... sem res šla preverjati, da nisem sfalila teme.

muha je napisal/a:
Kaj pa okus, je enak, kot pri običajnih podolgovatih, ali poseben, kot pri mehiških?

Bolj je podobna običajnim kumaram. Se mi pa zdi manj vodena kot te podolgovate kumare, bolj kompaktna je.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Pa še tukaj vprašanje ....
Kaj imam to eno kumarico ali karkoli pač že je?

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

No, sedaj sem našla še bolj zrelo, ki je včeraj sploh nisem videla. Se kar nekako zlije z zemljo.

Seme pa je nekje iz Indije ali tam kje naokoli.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kaj pa okus, S. Ana? Pa seme spravi, prosim.
Odgovori