Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Klik na sliko jo poveča.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

meni od braneb ni prišlo nič ven, tvoji so Dajmar zelo lepi, moji so tudi sedaj začeli cveteti a ne tako velikansko kot lani ker jih ne zalivam tako mogočno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Jaz jih razvajam,enkrat na teden gabezovo gnojilo voda pa po potrebi tudi dvakrat na dan v tej vročini.
Dajmar

Letošnji sejanec že ima popke.
Nazadnje urejal/a Dajmar 29 Jul 2016 13:22; skupaj popravljeno 1 krat
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Da ne smetimo jajčevce ..... Wink

lpmami je napisal/a:
Muha, kakšno ograjico si pa namontirala v lonec?

muha je napisal/a:
Za jajčevce, paprike in dwarf paradižnike v loncih super, s tem, da jih spodaj še prečno učvrstim z dvema navzkrižnima palicama. Teža zemlje ti dve palici lepo pritiska navzdol in drži oporo v pravi legi.

Na njivi ne vem, kako bi se obneslo. Lani sem dve uporabila pri hibiskusih trajnicah, kjer sta dobro odigrali svojo vlogo. Imam jih 3 leta, par stikov je vmes popustilo in jih je bilo treba ponovno zavariti.

lpmami: tele zadeve se dobijo v Bauhausu - razen, če jih slučajno zmanjka. Imenujejo se "opora za paradižnike".

http://shrani.si/f/10/FZ/3XuFifkq/dsc05969.jpg

mfranc je napisal/a:
muha je napisal/a:
Lani sem dve uporabila pri hibiskusih trajnicah, kjer sta dobro odigrali svojo vlogo.

Muha, govoriš o teh naših velikocvetnih? Sam sem pred leti probal, pa se ni izšlo, ker nisem dobil dovolj velikih "konusov" Rolling Eyes

muha je napisal/a:
Ja, o velikocvetnih pišem. Uporabna sta bila le pri rumenem, ki tvori posebno ozek grm in ima zelooo krhke vejice s popki.
Malo hujši veter ali težji dež, pa že odkrhne vejico. Pri ostalih tudi približno ne bi prišli v poštev.

Ja, enak problem imam z lončnimi Newbiscusi; ali močan veter, ali naliv z malo vetra, poleg tega pa poganjki primerne debeline. In jih že pobiram po tleh.
Sicer imam tudi vrtne, na gredah, vse oprte/podprte na žico - za sedaj samo tri lončne pa bi si privoščil tako oporo, če jo le dobim v primerni velikosti._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos sem pri grmih zapičila po 2 palici, naokrog pa v 2 nivojih speljala plastificirano zeleno žico. Tako mehko, ki jo je z lahkoto kriviti, pri manjših obremenitvah pa le zadrži obliko. Dosti uporabnejša od raznih vrvic in trakov.
Dajmar

Popek je bil rumen na cvtu se pa rumena izgubi.

Jaz si pomagam s količki in vrvico.
Če bo kakšno neurje sem zgotovil.

Ta je klon od darsojinega(princess laura)

Ostali so pa tu.
Dveh skupin ne zalivam in še ne cvetijo
https://picasaweb.google.com/105439030628005075232/6274579028609341713?authuser=0&feat=directlink
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Čestitke, Dajmar, tebi pa gre tole!
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Lepi, moji so v popkih, pričakujem cvetenje v kratkem_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pri nas cvetijo kaka dva tedna. Je pa zanimivo, da vedno zacvetijo najprej tisti, ki so najmanjši, zadnji pa se odpre največji, najstarejši roza.
Odgovori