Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Dajmar, lepi hibiskusi! palec gor

Meni je ponoči nekaj močnih sunkov vetra naredilo pravi darmar; tole sem zjutraj pofotkal potem, ko sem hibiskuse na hitrico (začelo je deževati) fiksiral nazaj, k palicam.
Zjutraj so bili v večini poležani, veliko poganjkov je bilo tudi čisto odlomljeno spodaj pri koreninskem vratu, in so že na kompostu.
Ostalo je še veliko poganjkov, ki se čisto malo držijo grma (so že malo oveneli), in bom jutri ocenil, ali bodo preživeli.

Desno, za figo se grmi hibiskusa še nadaljujejo, so pa manj prizadeti; deloma tudi zato, ker so se malo naslonili na figo.

Letos sem prvič grme vezal k relativno močnimi Evil or Very Mad plastičnimi palicami, ki niso zdržale naleta. Pa eno prevezovanje z žico višje na grmih sem zamudil in to je to.

Drugo leto moram pogruntati nov sistem vezave, grmi so vsako leto bolj "šavjasti". No ja, že sedajle moram kaj spremeniti Rolling Eyes .

_________________mfranc
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

mfranc je napisal/a:

Meni je ponoči nekaj močnih sunkov vetra naredilo pravi darmar; tole sem zjutraj pofotkal potem, ko sem hibiskuse na hitrico (začelo je deževati) fiksiral nazaj, k palicam.
Zjutraj so bili v večini poležani, veliko poganjkov je bilo tudi čisto odlomljeno spodaj pri koreninskem vratu, in so že na kompostu.
Ostalo je še veliko poganjkov, ki se čisto malo držijo grma (so že malo oveneli), in bom jutri ocenil, ali bodo preživeli.

Kakšni bi šele bili, če ne bi bilo nevihte. A se mi zdi, da nekatere še skrivaš.
Dajmar

Ker so napodovali ujme sem zjutraj poslika. In se pripravil na slovo.

Pri meni, če kliknem slikico, jo poveča. Bi rad povratno informacijo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Poveča. Danes ni bilo hudo, ne?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Čestitke Dajmar, to pa je kaj videt, čudoviti so
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dajmar in mfranc, čestitam! Krepko me prehitevata, pri meni so se komaj včeraj odprli najzgodnejši (bom pa potem dlje imela cvetje, he, he).

Ja, klik poveča slike.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Imam tri grme, na vrtu mi cveti, pri bloku, kjer je samo popoldansko sonce pa še ne.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Dajmar je napisal/a:
Kakšni bi šele bili, če ne bi bilo nevihte. A se mi zdi, da nekatere še skrivaš.

Dajmar, nič ne skrivam. Povsod drugje cveti le kak posamezen cvet; po kapljicah Wink .

Lončne imam letos na slabi lokaciji, sonce dobijo šele popoldne, zato so kar precej oskubljeni, z manjšim številom poganjkov.
Rondo pa je tako malo bolj pozen, ker je pred hišo in mu ta "ukrade popoldansko sonce.

Zato sem še bolj razkurjen, ker mi je veter (mikrolokalni vihar? Rolling Eyes ) Raztural in razredčil hibiskuse v meji Sad .

Zanimivo, imeli so vsak svojo palico, v rondoju si tako palico delijo trije hibiskusi, brez problena!
Je pa izgleda, statika pri rondoju čisto drugačna.

Muha, včeraj sem bil v Bauhausu, pa nisem našel nobene primerne "opore za paradižnike" Rolling Eyes_________________mfranc
Dajmar

Teh nisem ne zalival ne dognojeval. Smo včeraj dobili par kapelj dežja
in so od veselja zacveteli.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc je napisal/a:

Muha, včeraj sem bil v Bauhausu, pa nisem našel nobene primerne "opore za paradižnike" Rolling Eyes

Verjamem, jih že spomladi hitro zmanjka. Nekaj sem jih hotela dokupiti konec maja pa ni bilo nobene več.

Pred zadnjim dežjem sem grme pri vrhu narahlo povezala še s plastificirano žičko za vezanje, tisto zeleno na kolutih. Je sploh ni opaziti, malo pa le drži skupaj, da veter in dež ne razmečeta vej vsake po svoje.
Odgovori