Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nigella damascena - vzhodna črnika

irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Jaz jo bi tudi rada. Pred 20-imi leti smo jo imeli na vrtu, potem pa je izginila. Se mi zdi, da se lepo poda k roza vrtnicam, zato bi jo spet rada imela.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Na to rožico sem pa že pozabila.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pol naberem vsa semena koliko mi rata,razdelim interesentom po vrečkicah za setev, ostalo dobi Zuf za žvečenje Confused Laughing
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Nekje sem prečitala, da so semena zelo zdrava, za vse bolezni. Uživajo se ta črna semena ali iz njih zmlet prah. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Darso, so to navajajo v z vezi z Nigello sativo (očitno bližnjo sorodnico tele okrasne). Sama še vedno ne vem, kakšna je razlika med obema. Na videz po cvetu nobene Confused . Se mi vidi tako, kot pri ameriškem slamniku, kjer je dilema, ali je zdravilen le tisti v škrlatni barvi ali tudi kultivarji drugih barv?
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Jaz bi tudi semena ali pa kar sadikico.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jaz sem jo letos sejala vendar ni uspela niti ena rastlina. Mislim, da sem sama kriva, ker so bile skodelice preplitke. Bom drugo leto poskusila še enkrat ker je res odlična spremljevalka vrtnicam.
Če so kakšne finte pri sejanju, prosim za nasvet kako in kaj._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Meni se sama zaseje. Lahko jo sedaj poseješ za drugo leto._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Sedaj pa bolj težko. Laughing
Zemlja je trda kot beton in v njej so za dva prsta široke razpoke._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Posej jeseni. Pri meni je kar nekaj mini rastlinic prezimilo.
Odgovori