Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bolezni in škodljivci

Moderator: Melona

Odgovori
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Kot kaže bo kmalu na trgu kakšno novo "zdravilo" za te nadloge, pa si je potrebno prej dobro pripravit teren.
Še sanja se nam ne kaj zmorejo denarni tokovi Evil or Very Mad
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Tudi pri meni pegavosti toliko, da se ponekod še zelene barve lista več ne vidi. In to zdaj naenkrat, prej je še nekako bilo.
Škropila ne bom, ker nese po zelenjavi. Mi gor ni sprejemljivo nič, niti "naravna" sredstva za katera tudi ne vemo, kako učinkujejo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Alora,nam ostane le to, da čimprej mine to leto Crying or Very sad
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

TanjaTT če bi jaz poslikala moje pike iz tlorisa, bi izgledalo kot 100000000000000000000000001 dalmatinec Laughing Malo smeha nam ne škodi...
In potem tiste odpadle liste in golo vejevje - ne res na to leto SO SE res dobro pripravili. Začuda Crimson Glory cl. je pri teji invaziji čisto popolnoma zdrava s krasnim listjem._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Very Happy Very Happy tudi moja Crimson G, je še zdrava,ker je letošnja-saj pravim,vse kar je letošnje in mlado,se pravi, da nima starega lesa, je zdravo,zato sklepam, da se te spore zadržujejo tudi v lesu in se potem širijo naprej-če imajo ugodne pogoje,zato mi gre to obrezovanje malo navzkriž Rolling Eyes Rolling Eyes
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Drage moje vrtničarke! Mojo Lady Emmo Hamilton je napadla rja Confused Kaj mi svetujete, da mi ne propade cela rastlina, k je šele letošnja sadika? Do te vročina je imela krasne liste, sedaj pa je v dobrem tednu postala prav boga Crying or Very sad
Garden-ja

Si prepričana, da je rja?
Liste oberi, poškropi s Quadrisom ali Score, rastlino zalij in pognoji._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sončna

Ja, kar sem gledala je še najbolj podobno rji. Pa se lahko gnoji tako pozno v sezoni?
Garden-ja

Seveda, sploh z gnojili, ki se takoj sprostijo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sončna

Opazila sem, da so se pojavile pajkove pršice (spider mites-ne vem, če je pravi prevod). Kako se borite proti tej nadlogi? Ali je zadostno močno pršenje listov z vodo?
Odgovori