Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Romeo

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi pri meni je Romeo letos izjemno roden, raste na dobro pognojeni zemlji, kjer ostale sorte presegajo tudi dva metra, a je ostal na višini dobrega metra._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri meni tudi kaže znake, da je bil skrižan. Sicer sem semena dobil iz dveh virov in si žal nisem označil vsake posebej. V glavnem od treh rastlin je ena povsem mimo - manjši a zgodnji ovalni plodovi. Ostali dve kažeta pri večini plodov podobnost z originalom a so vmes tudi srčaste oblike. Eden srčast je celo zelo debel. Lahko, da sem tudi sam kaj zamočil, ampak ponavadi se mi to ne dogaja. Wink
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Muha in Bicikel, so bila semena moja? Čeprav moj Romeo bi se težko skrižal s kakim dwarfom, ker so v njegovi bližini rasle samo visoke sorte: Kozula128, Jersey Giant, Yellow Brandywine. Dwarfi so bili pa v drugem rastlinjaku. Zaradi velikega zanimanja pa semen nisem pobirala samo iz prvega ploda, ampak tudi še kasneje. Na Paradajzmanijo pa itak prinesemo, kar zraste in je več možnosti, da bi bil skrižan.

Muha, ta tvoj bo zelo uporaben, če boš stabilizirala novo sorto.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja tudi tvoja. Pišem pa sedaj po spominu. Bi moral še bolj natančno pogledati kako je z višino in ostalo. Bom potem zvečer po ponovnem ogledu še kaj napisal.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka: ja, semena sem dobila od tebe.

Meni je tak čisto všeč. Še plodove preverim, ko bodo zreli in če bodo v stilu pelatov, se ne bom nič pritoževala Very Happy .
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Plamenka tudi jaz imam tvojega Romea. Tako se mi fajn zdi, da je manjši kot jaz, tu nekje 1,30. čisto dovolj. A ti povem koliko jih ima? 14 prečudovitih, ki se lepo barvajo. Zaslužil si je mesto v vrtu tudi drugo leto.
Pa še nekaj jih imam, ki so se uvrstili naprej. Kar nekaj jih ne bom sadila.
O tem pa kdaj drugič.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka

Čudno je to. MarijaV, ti pa nisi dobila semen od mene?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Meni je semena dala Ivčk (od petih semen sem uspela pridelat le eno sadiko) in sem prvo leto pridelala rastlino okoli metra iz katere sem lani vzela seme in letos sejala le tega, pa je spet zadeva na dobrem metru, čeprav je zemlja bistveno bolj bogata kot lani._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Sem šla danes preverjati mojega... nekje 1,3m in polno obložen. Ni še končal z rastjo.
Ko bo prilika, preverim še pri mami, koliko je tam visok.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi jaz sem ga prejle pogledala. Letošnji ima okoli 1,7m - v rastlinjaku.
Odgovori