Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

No, končno je tudi moj hibiskus zacvetel.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Tvoji bodo še cveteli, ko bomo mi čakali kdaj bo seme zrelo.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Glede vprašanj ali imeti moč.hibiskuse v loncih ali na gredah še moja izkušnja.
Na fotkah so hibiskusi iz lanskega leta, v lonce sem jih posadil kot potaknjence (zakorenitev v vodi).Pred prvim mrazom sem jih porezal v nulo in shranil v klet. V marcu so pognali že v kleti, v začetku maja sem jih prestavil na prosto (prva fotka - bili so malo pretegnjeni). Na drugi fotki v juniju so se že kar popravili - olistali. Na tretji fotki v juliju so že vidni prvi cvetni nastavki, Na 4 fotki 1 avgusta se pojavijo prvi cvetovi. Prvi z leve je sicer škrlatni hibiskus, ki zraste tudi do 250 cm, ostali so močvirci, višine do 160 cm.Lonci so malo večji in še ne vem za koliko let bodo zadostovali zaradi razraščanja korenin?

braneb

Še moja letošnja izkušnja pri vzgoji m.hibiskusov iz semen. Semena sem dobil od Dajmarja, še enkrat hvala. V sejalnike sem jih posejal 22.februarja letos, dobro zalil in pokril s folijo. Imel sem jih v svetlem prostoru pri temperaturi 16 do 18 stopinj. Nič ni vzklilo do konca februarja, nič ni vzklilo celi marec in nič ni vzklilo meseca aprila, tako , da sem že malo obupal. (seveda semena nisem nič strgal ali brusil). 15. maja sem prestavil sejalnike na prosto sicer še vedno pod nadstrešek in do konca maja se ni nič zgodilo, nič zelenega ni pogledalo iz zemlje, 3.junija zjutraj pa opazim prve tri sejančke, ki so pogledali iz zemlje. V 10 dnevih jih je pognalo točno 23 in sem zelo zadovoljen. Dajmar 22 jih je bilo iz paketa 2015 in 1 iz paketa 2013. Na slikah je nekaj sejančkov predstavljenih, na prvi sliki po prepikiranju, na drugi in tretji že po presaditvi v lončke. Danes so v povprečju visoki že okoli 40 cm in imajo že vsi oporo, seveda me pa zanima ali so kakšne možnosti, da bo celo kakšen zacvetel. Res Dajmar pravi mojster si pri pripravi semen, posadil sem tudi nekaj mojih lastnih semen in ni bilo nič. Semena mi je obljubila tudi Voda, žal je samo obljubila.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

braneb: semena hibiskusa za kalitev potrebujejo temperaturo okoli 25 stopinj C. Tako je napisala že Jožica od Trajnic in to sem preverila v praksi. Zato tebi tako dolgo niso vzklila.
Dajmar

braneb je napisal/a:
prostoru pri temperaturi 16 do 18 stopinj. Nič ni vzklilo do konca februarja, nič ni vzklilo celi marec.

Jaz dam kalilnik kar na radiator na vzhodnem oknu.Toliko pazim, da ne zakuhajo, dam spodaj kakšno debelo knjigo.Nimam pa tako lepo pošlihtano.

Za tole sem te že enkrat spraševal, si mi ti dal seme od ajbike.
Večina sejancev bo cvetela še letos, kar pri potaknjencih vsaj meni ne uspe.
braneb

Dajmar je napisal/a:
braneb je napisal/a:
prostoru pri temperaturi 16 do 18 stopinj. Nič ni vzklilo do konca februarja, nič ni vzklilo celi marec.

Jaz dam kalilnik kar na radiator na vzhodnem oknu.Toliko pazim, da ne zakuhajo, dam spodaj kakšno debelo knjigo.Nimam pa tako lepo pošlihtano.

Za tole sem te že enkrat spraševal, si mi ti dal seme od ajbike.
Večina sejancev bo cvetela še letos, kar pri potaknjencih vsaj meni ne uspe.

Ne, ajbike nisi dobil od mene je nimam in jo ne poznam, če bo seme pa se priporočam. Ali ti je kaj zrastlo iz mojih semen močvirnikov in sircev?
Dajmar

Ti odgovarjam na ZS
Dajmar

Imam novega škodljivca.

Zaenkrat samo na tem rozastem.

Izgleda, da mu paše cvetni prah.
Tale je pa nov, oziroma lanski sejanec.

Njegov popek je svetlo roza.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Danes začetek cvetenja, rdeči v posodi , roza ob robu skalnjaka, oba je daroval Majdra. Ostala dva še čakata s cvetenjem.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori