Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Cvinga = spona po slovensko.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Bicikel hvala. Moj že spi, sicer bi ga vprašala. Hvala še enkrat
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Danes na gruntu. Malce me skrbi, kako bodo te majcene sadikce preživele zimo...
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazadnje urejal/a Optimist 08 Avg 2016 00:21; skupaj popravljeno 2 krat
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Optimist je napisal/a:
imaš pred sabo 46 strani napotkov, ko vse prebereš ti bo lažje...

sem že, tudi kaj drugega, in še bom... prakse mi manjka...
lp
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Optimist, a to je vzkalilo na prostem? Kdaj si pa sejal?
Optimist

Kar sem sejal gori jeseni na prostem ni nič sklilo. Tele sem pa čez zimo imel v hladilniku, nakar sem jih dal v lončke napolnjene z mahom in zemljo. Te lončke sem postavil v dnevno na omaro (na toplo). Ko je bila korenina vidna na dnu lončka, sem jih posadil v luknje približno 60 x 20. Kupljeni zemlji sem dodal perlit in wermikulit, ter malce guana. Ven jih je pokukalo 5 od devetih skaljenih. Na ostale še čakam..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Optimist

turnogo & mravlja je napisal/a:

Kako pa bo z dozorevanjem plodov glede na višino?
Nekje sem prebral, da pomeni 100 m, 14 dni kasnejšo vegitacijo.

kako bo s tem ne vem, do plodov je še daleč!
Če bi lahko sklepal po Aronijah, ki so že konkretno obarvane, potem ne bi smel biti problem. Verjetno bo kake 3 tedne zamika. Torej tik pred zdajci. Bom pa vse divjake pocepil z zgodnejšimi sortami.
Se pravi, da če Sumer delight zori nekje sredi avgusta, bo pri meni komot zrela konec septembra._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Optimist, prišparaj nekaj teh zgodnejših cepičev zame, če boš imel kaj viška seveda. Se močno priporočam Wink
Optimist

Delam na tem da dobim sadiko. Cepici trenutno niso dosegljivi, oziroma se sa dobiti iz ZDA, kar se pa za par cepicev ne splaca..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Optimist je napisal/a:
Kar sem sejal gori jeseni na prostem ni nič sklilo. Tele sem pa čez zimo imel v hladilniku, nakar sem jih dal v lončke napolnjene z mahom in zemljo. Te lončke sem postavil v dnevno na omaro (na toplo). Ko je bila korenina vidna na dnu lončka, sem jih posadil v luknje približno 60 x 20. Kupljeni zemlji sem dodal perlit in wermikulit, ter malce guana. Ven jih je pokukalo 5 od devetih skaljenih. Na ostale še čakam...

Bravo! Dobra metoda.
Odgovori