Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Kar sem sejal gori jeseni na prostem ni nič sklilo. Tele sem pa čez zimo imel v hladilniku, nakar sem jih dal v lončke napolnjene z mahom in zemljo. Te lončke sem postavil v dnevno na omaro (na toplo). Ko je bila korenina vidna na dnu lončka, sem jih posadil v luknje približno 60 x 20. Kupljeni zemlji sem dodal perlit in wermikulit, ter malce guana. Ven jih je pokukalo 5 od devetih skaljenih. Na ostale še čakam..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
turnogo & mravlja je napisal/a: |
Kako pa bo z dozorevanjem plodov glede na višino? Nekje sem prebral, da pomeni 100 m, 14 dni kasnejšo vegitacijo. |
kako bo s tem ne vem, do plodov je še daleč!
Če bi lahko sklepal po Aronijah, ki so že konkretno obarvane, potem ne bi smel biti problem. Verjetno bo kake 3 tedne zamika. Torej tik pred zdajci. Bom pa vse divjake pocepil z zgodnejšimi sortami.
Se pravi, da če Sumer delight zori nekje sredi avgusta, bo pri meni komot zrela konec septembra._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Optimist je napisal/a: |
Kar sem sejal gori jeseni na prostem ni nič sklilo. Tele sem pa čez zimo imel v hladilniku, nakar sem jih dal v lončke napolnjene z mahom in zemljo. Te lončke sem postavil v dnevno na omaro (na toplo). Ko je bila korenina vidna na dnu lončka, sem jih posadil v luknje približno 60 x 20. Kupljeni zemlji sem dodal perlit in wermikulit, ter malce guana. Ven jih je pokukalo 5 od devetih skaljenih. Na ostale še čakam... |
Bravo! Dobra metoda.