Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Zdajle sem jo odkrila in pobrala koprene in loke. Joj , kako je lepa. In kako je lepši vrt. Zdajle gre ena vegorka v solato s krompirjem Smile ._________________LP Žižola
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mislim, da je zdaj skrajni čas za sejanje Canaste in Marije, če hočemo, da bo še pred zimo dovolj velika za obtrgovanje listov čez zimo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Brbr, hvala za opomnik!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Par dni nazaj sem posejala neko štrucarko (sem sem dobila, ne vem kakšna bo) in hrastov list. Prvič za jesensko pridelavo, da vidim, kako se obneseta.

Bom pa dokupila tudi nekaj sadik zimske Gentile. Lani je tačas sajena oktobra naredila velike čvrste glave.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Sejala sem nekaj canaste (danes zjutraj), pa me zanima, ali se potem preflanca ali preredči._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Preredčiš, izpuljeno poflancaš in si ubila dve muhi na mah. Wink
brbr

Če je je pa preveč, jo poješ kot berivko (in opraviš še s tretjo muho Wink )_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

metuljc je napisal/a:
Preredčiš, izpuljeno poflancaš in si ubila dve muhi na mah. Wink
Hehe, vedno praktična, Metuljc!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Lep pozdrav,

sem pred setvijo solate, ki je prezimna in hrustljava. Od prve do zadnje strani sem že prebrala.

Vaše izkusnje, katero naj kupim in posejem?

Hvala Ana
brbr

Jaz letos sejem samo Canasto. Imela sem jo zdanji dve leti in odlično prezimi. Jaz sem jo do zdaj imela sicer v koritih v plastični gredi na terasi, a preizkušeno prezimi tudi na vrtu (prijatelj jo je imel na paradižnikovi gredi, ki je imela samo plastično streho)._________________naredimo svet lepši
Odgovori